Konstnärliga tekniker

  Utställningar med design, 6 stycken

  Det kan finnas fler där tekniken inte är angiven.


 • lördag 01 feb – söndag 10 jan:

  Forensic Architecture I utställningen visas tre brottsmål där researchgruppen Forensic Architecture bidragit med bevismaterial genom att använda arkitektur – och designstrategier / The exhibition presents three criminal cases where the research agency Forensic Architecture has contributed evidence material by utilising architecture and design strategies.
  rohsska.se

  Forensic Architecture, foto Carl Ander.

 • Röhsska museet, Vasagatan 37-39, Göteborg

  031 368 31 50

  tis–ons 11–18, tor 11–20, fre–sön 11–17.

  Visa karta


 • lördag 06 jun – söndag 20 dec:
  • Wanja Djanaieff

   Sök mer om/Look for more about Wanja Djanaieff:

   (Artsy är en amerikansk webbplats för konstsamlare och konstintresserade med ett konstnärsregister på ca 40 000 konstnärer.)

  och hennes tjugotvå älsklingsfärger. – Färgstark retrospektiv över en av Sveriges mest inflytelserika textilformgivare. En mönsterfest där Wanja Djanaieffs ikoniska tyger visas tillsammans med modeplagg, originalskisser och materialprover från en nästan sextioårig designkarriär. Den nyproducerade Filmen om Wanja av sonen och dokumentärfilmaren Niklas Djanaieff visas löpande, och programaktiviteter i samarbete med bland annat Hemslöjden kommer att anordnas under utställningens gång. För information om visningar och program, se hemsidan.

  © Wanja Djanaieff

 • Marabouparken konsthall, Löfströmsvägen 8, Sundbyberg

  08 29 45 90

  ons–sön 12–17.

  Visa karta


 • lördag 03 okt – söndag 09 maj:
  • Vivienne Westwood

   Sök mer om/Look for more about Vivienne Westwood:

   (Artsy är en amerikansk webbplats för konstsamlare och konstintresserade med ett konstnärsregister på ca 40 000 konstnärer.)

  PUNK & GLAMOUR – Brittiska designern Vivienne Westwoods haute couture har en stilistisk spännvidd som sträcker sig från scenkläder till punkbandet Sex Pistols till franskt 1700-tal.
  I utställningen visas ett stort antal tweedkostymer liksom kaxigt uppdaterade korsetter och krinoliner samt punkkläder. Vivienne Westwood fyller 80 år 2021 och har en lång karriär bakom sig. Hon har vid två tillfällen blivit medaljbelönad av drottning Elisabeth. Alldeles klart är att hon är lika aktuell idag som under punkeran och finns representerad på bland annat The Museum of fine Art, Houston, Los Angeles county Museum of Art och på Victoria and Albert Museum i London.
  Idag kallar sig Westwood för »klimatrevolutionär« och är djupt engagerad i miljöfrågor.

  © Vivienne Westwood

 • Millesgården, Herserudsvägen 32, Lidingö

  08 446 75 90

  tis–sön 11–17

  Visa karta


 • lördag 24 okt – söndag 24 jan:
  • Katja of Sweden

   Sök mer om/Look for more about Katja of Sweden:

   (Artsy är en amerikansk webbplats för konstsamlare och konstintresserade med ett konstnärsregister på ca 40 000 konstnärer.)

  Katja Geiger, sveriges första internationellt kända modedesigner.

  © Katja of Sweden, foto: Claës Lewenahaupt. Klänning från Malmö Mekaniska Tricotfabriks vårkollektion 1969, i mönster Näckros av Sven Fristedt.

  Katja of Sweden, Katja Geiger omgiven av två av sina modeller i Paris. Foto: Björn Larsson Ask/Bonnierarkivet"

 • Kristinehamns konstmuseum, Doktor Enwalls väg 13 (Marieberg), Kristinehamn

  0550 882 00

  tis–fre 11–18, lör–sön 11–16.

  Visa karta


 • lördag 14 nov – söndag 20 dec:

  I år skulle Åke Arenhill fyllt 100 år. Redan för två år sedan, när han ställde ut senast på Galleri Final tillsammans med sin dotter Emma, talade vi om vad han skulle ställa ut på sitt 100-årsjubileum. Men under utställningen på Galleri Final 2018 gick tyvärr Åke bort och finns inte med oss längre. Men väl hans konstverk och det är en del av dessa vi kommer at få se på denna utställning. En del av verken har inte visats tidigare.

  Konstkritiker Carolina Söderholm skriver i boken »ARENHILL«:

  De konsthistoriska referenserna är överhuvud¬taget många när Åke Arenhill under 1990- och 2000-talet griper sig an cirkusen, dansen och dräkthistorien som motiv. Här skymtar rörelsen och kubismen i Gösta Adrian-Nilssons måleri och varför inte Marc Chagalls fantasirika och färg¬starka bildvärld. Men också genklangerna från Sonia Delaunay, under 1900-talets första decen¬nier pionjär inom modernismens abstrakta måleri, samt – liksom Arenhill – verksam inom mode, design och scenografi. Resultatet är, framför allt i danssviten, en serie bilder som både söker sig tillbaka till det tidiga 1900-talets avantgardistiska modernism och uttrycker konstnärens eget tempe¬rament. Det är som om inte bara målarlusten, utan även känslan för färgernas och formernas dyna¬mik stegras under dessa sena år. Men det är med samma vakna blick som alltid han betraktar sin omgivning. En blick full av den värme, nyfikenhet och humor som i snart sjuttio års tid satt sin prägel på hans konstnärskap i bild och ord.


  © Åke Arenhill

 • Galleri Final, Kungsgatan 31, Malmö

  040 30 78 36 070 77 33 840

  För öppettider se hemsida

  Visa karta


 • lördag 05 dec – söndag 13 dec:
  VERNISSAGE IDAG!
  • Johanna Enger
   fakta om:
   Johanna Enger

   Sök mer om/Look for more about Johanna Enger:

   (Artsy är en amerikansk webbplats för konstsamlare och konstintresserade med ett konstnärsregister på ca 40 000 konstnärer.)

  skapar tillsammans med masterstudenter från programmet Spatial Design en ljusinstallation på Strömparterren i Stockholm. Det är en del av Nobel week lights
  nobelweeklights.se

 • Galleri Konstfack, LM Ericssons väg 14, Hägersten

  se hemsida

  Visa karta


Konstkalendern
info@konstkalendern.se
C/O K22, KRUKMAKARGATAN 22, 11851 STOCKHOLM
www.konstkalendern.se utges av/published by:
Blume Production AB
Ansvarig utgivare/publisher: Anders Blume
070 734 59 09

            

Kontakta Konstkalendern


Vänta några sekunder så kommer bekräftelse på att mail är skickat till Konstkalendern.

Prenumerera eller köp Konstkalendern

Prenumeration (kr inkl moms)
Var 1 år 2 år
Sverige 75 140
Norden 90 170
Världen 90 170

Köp flera ex av samma nummer
Bara Sverige 1 ex 4 ex 8 ex
35 60 90