Konstnärliga tekniker

  Utställningar med design, 4 stycken

  Det kan finnas fler där tekniken inte är angiven.


 • lördag 01 apr – söndag 27 aug:

  Installationen Tube är ett mellanting mellan konst och design – en slags »social skulptur« i form av ett gigantiskt spindelnät som sträcker ut sig i alla riktningar, cirklar kring pelarna och bryter av rummets raka linjer med oregelbundna diagonaler.
  Installationen är anpassad till rummet och på Textilmuseet utformas den som två tunnlar på 48 respektive 74 meter. Materialet är säkerhetsnät av rep i polypropylen som har sytts ihop för hand till tunnelformationen. Säkerheten är viktig och konstruktionen är noga beräknad för att 5 personer i taget kan klättra i varje tunnel.

  © Numen/For Use

 • Textilmuseet, Skaraborgsvägen 3A, Borås

  033 35 89 50

  textilmuseet@boras.se | textilmuseet.se

  Öppet: se webbsidan

  Visa karta


 • lördag 13 maj – söndag 10 sep:

  Marimekko – Design i tiden Marimekkos tidiga historia med handtryckta tyger och kläder från de första mönstren fram till 1975. Den är producerad av Maria Jernkvist som skriver och föreläser om textilhistoria, och det är Marias privata samling av Marimekkotyger och vintagekläder som visas i utställningen med över 100 mönster av Maija Isola. Den mönstervärld som Maija Isola skapade förändrade inredningsidealen på 1950-talet. Med rötterna i folkkonsten rymmer hennes mönster både en dynamisk geometri och slingrande ornamentik.

  Foto: Maria Jernkvist

 • Kristinehamns konstmuseum, Doktor Enwalls väg 13 (Marieberg), Kristinehamn

  0550 882 00

  infokonstmuseum@kristinehamn.se | www.kristinehamnskonstmuseum.com

  tis–sön 11–16.

  Visa karta


 • lördag 03 jun – söndag 28 apr:

  Badrum för alla! – industridesign från Gustavsberg Om badrummets historia och resan från »Lort-Sverige« till designade badrum för alla. Den följer utvecklingen under 1900-talet, hur industridesignen växte fram och produktionen av sanitetsporslin startade i Gustavsberg. Utställningen ger inblickar i designprocessens steg från idé till verklighet, där ergonomi och materialkunskap är viktiga komponenter.

  Arbete i Gustavsbergs porslinsfabrik. © Villeroy & Boch Gustavsberg AB

 • Gustavsbergs Porslinsmuseum, Odelbergs väg 5 B, Gustavsberg

  08 570 356 58

  Visa karta


 • lördag 10 jun – söndag 10 sep:

  (f. 1953) har designat smycken och föremål inspirerade av naturen sedan 1976. I sin studio i New York skapar han objekt i ädelsten, metall, pärlemor, horn, plast och trä. Askar, smycken, vaser, en käpp, en spegel. Ofta unika objekt, tillägnat en vän. Alltid med naturen som avstamp. Han undviker industridesignens konventioner och begränsningar och arbetar med sin egen design på ett hantverksmässigt sätt där tid inte är ett hinder och kvantitet inte ett krav.

  Paret Gustafsons och Muehlings konst delar ett gemensamt språk i hur de utforskar texturer. Texturerna hos tyger, hud, skal, sand, mineraler och metall. Muehlings kuriosakabinett med naturaliesamlingar och uråldriga fossiler och Gustafsons solitära akvarellstenar och snabba penseldrags haute couture, behandlar de eviga frågorna om livets övergående natur - memento mori.

  I utställningen på Millesgården visas de båda konstnärernas verk sida vid sida i en besjälad miljö – med antika porträttbyster, barockmöbler och kuriosakabinett fyllda av naturens under.

  Curator är formgivaren Tom Hedqvist (f. 1948).


 • Millesgården, Herserudsvägen 32, Lidingö

  08 446 75 90

  info@millesgarden.se | www.millesgarden.se

  tis–sön 11–17

  Visa karta


Konstkalendern

C/O K22, KRUKMAKARGATAN 22, 11851 STOCKHOLM
www.konstkalendern.se utges av/published by:
Blume Production AB
Ansvarig utgivare/publisher: Anders Blume
070 734 59 09

mail   start/hemsida   instagram   twitter   facebook

Kontakta Konstkalendern

info@konstkalendern.se

Om du vill prenumerera på den tryckta Konstkalendern, glöm inte att ange din fullständiga postadress!

Prenumerera eller köp Konstkalendern

Prenumeration (kr inkl moms)
Var 1 år 2 år
Sverige 75 140
Norden 90 170
Världen 90 170

Köp flera ex av samma nummer
Bara Sverige 1 ex 4 ex 8 ex
35 60 90