Konstgallerier, konsthallar, konstmuseer

Stenungsunds Konsthall
 • Logotyp för Stenungsunds Konsthall

  Kulturhuset Fregatten, Fregatten 2, Stenungsund, 0303 818 80  
  Öppet: mån–fre 08–19, lör 11–15. www.stenungsund.se Aktuella utställningar/Current exhibitions Konstnärer/Artists Karta/Map


 • Tidigare utställningar

  (senaste först)
  lör 26 nov–lör 17 dec 2022

  »Långt från ungdomens evighet och som nybliven folkpensionär tänker jag på en rad av Ulf Lundell: ’Gör bara det som du själv vill’. Dock är göteborgska landskap fortsatt en del av min meny, för det är något speciellt med landskapet och det gäller att rapportera om något som man har sett.« – Jan Stigland. Arrangör: Stenungsunds Konstförening . . . 

  Läs mer . . .
  lör 01 okt–lör 19 nov 2022

  Stockholmsbaserade Siri Carlén skulle kunna betecknas som en modern kolorist. Hennes arbete beskrivs som taktilt, lekfullt, dynamiskt och färgstarkt. Där finns tydliga spår av själva produktionen, materialet och den mänskliga handen. Praktiken spänner över flera fält såsom skulptur, måleri, textil och teckning. Sedan examen från Konstfack 2015 arbetar Siri som konstnär och illustratö . . . 

  Läs mer . . .
  bild saknas

  © Siri Carlén

  lör 27 aug–lör 24 sep 2022

  Anna Törnquist har målat akvarell i många år, men på senare tid har collage, tempera och blandteknik berikat hennes bildvärld med nya uttryck. Staden som livsrum är en återkommande motivkrets, och med teman som ensamhet, flykt och väntan. Ania Pauser jobbar med skulptur, i lera, brons, sten eller trä. Med sina varelser vill hon locka fram oväntade leenden, överraska, väcka liv i barne . . . 

  Läs mer . . .
  mån 06 jun–lör 20 aug 2022

  Niki Lindroth von Bahr är konstnär, animatör och regissör, verksam i Stockholm. Hennes prisbelönta kortfilmer görs i stop motion-teknik och har visats på festivaler världen över. Nikis filmer beskrivs som moderna fabler med otroligt detaljerade miljöer. De är berättade med vemod och värme, men innehåller även samhällskritik och har ofta ett musikaliskt inslag.

  Johannes  . . . 

  Läs mer . . .
  lör 09 apr–tor 26 maj 2022

  Konstvandringen Södra Bohuslän – Samlingsutställning

  För 24:e året i rad öppnas ateljéer och verkstäder upp och visar konst. Konstvandringen Södra Bohuslän är en ideell förening med yrkesverksamma konstnärer och konsthantverkare i Södra Bohuslän.

  lör 12 mar–lör 02 apr 2022

  »Jag tittar ut över havet utanför ateljén. Nålar upp målarduken på väggen. Med långa penslar börjar jag att måla svarta och vita spår. Jag låter mina intentioner och slumpmässigheten tillsammans bilda underlaget till bilden, som växer fram med större och större noggrannhet.« – Lars Rylander

  lör 15 jan–sön 06 mar 2022

  Den färgstarka Göteborgskoloristen Inge Schiöler (1908 – 1971) har som ingen annan konstnär skildrat kustlandskapet. Färgstyrkan i hans måleri ökade med tiden, ofta med dominerande inslag av smaragdgrönt, ultramarint och violett. I denna utställning ser vi en konstskatt med pasteller och akvareller som aldrig tidigare visats.

  Särskilda öppettider under utställningen: Tis–fre  . . . 

  Läs mer . . .
  lör 27 nov–lör 18 dec 2021

  »Out of Place« – smycken i trä och metall


  lör 09 okt–lör 20 nov 2021

  I början av 2000-talet var Jonathan ”Ollio” Josefsson en tydlig aktör på Göteborgs grafittiscen. Sedan han upptäckte likheterna mellan sprayburkarna och tuftmaskinen har Josefsson översatt sitt lekfulla konstnärskap till textil där hans unika känsla för färg och mönster tar form som stora tuftade mattor. I sitt måleri använder han ofta sprayfärg och airbrush.
  Arrangör: . . . 

  Läs mer . . .
  lör 28 aug–lör 25 sep 2021

  Bohuslänska motiv

  Morgan Ekerås motiv och inspiration kommer från Bohusläns stillhet och karghet och gamla kvarter med historia och patina. I Frida Mälarborn Hoshino´s verk möts formspråket i svenskt 1700 tal och den japanska metoden att färga in lera kallad »nerikomi«.
  Arrangeras av: Stenungsunds Kommun i samarbete med Stenungsunds Konstförening


  sön 06 jun–lör 21 aug 2021

  lör 24 apr–lör 22 maj 2021

  måleri

  Gestalterna i Lisa Persson Baagøe´s måleri är inga personer av kött och blod. De är mer en tanke, en önskan eller ett minne. I Stenungsunds konsthall möter de vännen och kollegan Annika Edbergs känsliga objekt och skulpturer. Arrangeras av: Stenungsunds Kommun i samarbete med Stenungsunds Konstförening


  lör 13 feb–lör 20 mar 2021

  I utställningen »Till det som går att laga« möter vi Ida-Lovisa Rudolfssons noggrant broderade iscensättningar av vardagliga stunder med surrealistiska inslag. Tigerflickan Sam visar vägen.

  lör 16 jan–lör 06 feb 2021

  Öppen salong – tema: Fågel Fenix, inspirerat av de förändringar som skett och sker i världen i och med Covid-19, medborgarrättsrörelser och klimatmedvetenhet.
  Vad gör de med oss? Hur gestaltas det i konsten?

  lör 03 okt–lör 21 nov 2020

  »Bakom Begäret Bredvid Behaget«

  Du välkomnas in i hjärnan på bildkonstnären och serietecknaren Freja Erixån (f. 1990) som med sin konst vill skapa rum där tabubelagda ämnen får lov att existera. Via sitt till synes naivistiska bildspråk i kontrast till komplexa frågor utan svar – synar och vrider hon nacken av normer som borde dött ut för längesen. Teckning, skulptur . . . 

  www.stenungsund.se ⟹
  Läs mer . . .
  bild saknas

  © Freja Erixån, självporträtt, 2019.

  lör 18 jan–lör 28 mar 2020

  akvarell // water colors

  bild saknas

  © Lars Lerin

  lör 16 nov–lör 14 dec 2019

  skulptur och måleri // sculptures and paintings.

  lör 12 okt–lör 09 nov 2019

  Grupputställning / Group exhibition:

  skulptur och måleri // sculptures and paintings.

  lör 14 sep–lör 05 okt 2019

  akvarell och textil // water colors and textile.

  tor 06 jun–lör 17 aug 2019

  (1876–1951) – en färgstark kvinna i en svartvit värld. Hon är en av Sveriges mest intressanta och populära kvinnliga konstnärer genom tiderna. Hennes stil är kraftfull, färgrik och formsäker. Hon är mångsidig i sitt uttryck och i sitt motivval: allt från klassiska landskap till industrier och arbetarmiljöer. I Cleves modiga konstnärliga uttryck syns influenser av första halvan av . . . 

  www.stenungsund.se ⟹
  Läs mer . . .
  bild saknas

  Bildrättigheter Agnes Cleve

  lör 27 apr–lör 25 maj 2019

  separatutställning. Med fokus på kulör och materialitet bjuder Linnéa And-Ast in publiken till en inblick i hennes fiktiva flora. And-Ast har en enastående förmåga att i både små och stora format fånga betraktaren med sina svepande former och klara färger. I Stenungsunds Konsthall tar hon hela rummet i anspråk och låter motiven bokstavligen växa fram längs med väggarna. Detta är L . . . 

  Läs mer . . .
  bild saknas

  © Linnéa And-Ast

  lör 16 mar–lör 06 apr 2019

  Frejas Frön

  grafik

  måleri


  skulptur

Symbol för butik: butikssymbol Kafé: kafesymbol Restaurang: matsymbol Medlem i Svenska Galleriförbundet: Galleriförbundet
Konstkalendern

C/O K22, KRUKMAKARGATAN 22, 11851 STOCKHOLM
www.konstkalendern.se utges av/published by:
Blume Production AB
Ansvarig utgivare/publisher: Anders Blume
070 734 59 09

mail   start/hemsida   instagram   twitter   facebook

Kontakta Konstkalendern

info@konstkalendern.se

Om du vill prenumerera på den tryckta Konstkalendern, glöm inte att ange din fullständiga postadress!

Prenumerera eller köp Konstkalendern

Prenumeration (kr inkl moms)
Var 1 år 2 år
Sverige 75 140
Norden 90 170
Världen 90 170

Köp flera ex av samma nummer
Bara Sverige 1 ex 4 ex 8 ex
35 60 90