Utställningar: Gallerier, konsthallar, konstmuseer

Åmells konsthandel

 • Logotyp för Åmells konsthandel


  Birger Jarlsgatan 14, Stockholm

  08 611 41 93  

  Öppet: mån–fre 10–18, Under utställningar även lör 12–16.

  info@amells.com www.amells.com

  Visa alla aktuella utställningar

  Visa karta

 • Tidigare utställningar

  (senaste först)

   
  fre 05 jun–fre 03 jul 2020

  Östkustsmåleri – Sommarbilder från den svenska skärgården. / Summer exhibition – Pictures from the Swedish archipelago.

   
  lör 25 apr–fre 22 maj 2020

  Vårutställning 2020 – En kavalkad av högkvalitativ nordisk 1800- och 1900-tals konst. / Annual spring exhibition with a hand-picked selection of the finest Nordic Art from the 19th and 20th century.

  © Paul Fischer, Fru Dagny Fischer på Höjbro plads, olja på duk, 85,5x71

  © Sigrid Hjertén, Promenad i rosa, olja på duk, 46 x 38 cm

   
  lör 08 feb–fre 06 mar 2020

  – målaren, tecknaren, scenografen. Utställningen visar bredden på Grünewalds konstnärskap. / The exhibition showcases Grünewald’s talent as a painter, drawer and scenographer.

  © Isaac Grünewald

   
  lör 11 jan–fre 24 jan 2020

  Vinterskrud – I utställningen visas sagolikt vackra vintermotiv som får oss att uppskatta den kalla årstiden. / The exhibition features pictures with beautiful winter motives.

   
  lör 09 nov–fre 06 dec 2019

  Höstutställning 2019 – en kavalkad av högkvalitativ nordisk 1800- och 1900-talskonst, med verk av bland andra

  • Olle Olsson-Hagalund

   Leta efter mer om konstnären /
   Look for more about Olle Olsson-Hagalund:

   (Artsy är en amerikansk webbplats för konstsamlare och konstintresserade med ett konstnärsregister på ca 40 000 konstnärer.)

  Annual autumn exhibition with a handpicked selection of the finest Nordic art from the 19th and 20th century.

  © Olle Olsson-Hagalund. Spårvagnen, 1943. Olja på duk, 85 x 90 cm.

   
  lör 28 sep–fre 18 okt 2019

  Västkustmålare

  • Alfred Wahlberg

   Leta efter mer om konstnären /
   Look for more about Alfred Wahlberg:

   (Artsy är en amerikansk webbplats för konstsamlare och konstintresserade med ett konstnärsregister på ca 40 000 konstnärer.)

  Utställningen visar friskt målade möten mellan land och hav från Västkusten / Paintings of crisp water landscapes from the west coast of Sweden

  © Carl Wilhelmson. På stora bryggan, 1922. Olja på duk, 78 x 61 cm.

   
  lör 24 aug–fre 13 sep 2019

  Staden i fokus: Anna Palm & Henry B. Goodwin

  • Anna Palm

   Leta efter mer om konstnären /
   Look for more about Anna Palm:

   (Artsy är en amerikansk webbplats för konstsamlare och konstintresserade med ett konstnärsregister på ca 40 000 konstnärer.)

  akvarellmåleri / watercolor paintings

  • Henry B Goodwin

   Leta efter mer om konstnären /
   Look for more about Henry B Goodwin:

   (Artsy är en amerikansk webbplats för konstsamlare och konstintresserade med ett konstnärsregister på ca 40 000 konstnärer.)

  fotografi, utsökta skildringar av stadslandskap / exquisite depictions of cityscapes, photography.

   
  ons 05 jun–fre 05 jul 2019

  Gömda Guldkorn – God konst följs inte alltid av stor berömmelse. Därför finns det guldkorn att hämta bland många konstnärskap som är mindre kända för den breda allmänheten men som skapat verk av mycket hög kvalitet.
  Nordens mest namnkunniga konstnärer har i snart 100 år stulit publikens uppmärksamhet hos Åmells. I lika många år har Åmells dock alltid varit konstnärlig kvalitet trogen oavsett konstnärens berömmelse. Dessa förbisedda kvalitetsverk är Åmells gömda guldkorn och den här gången låter vi dem inte gömma sig bland de mest erkända mästerverken – nu får de istället huvudrollen i en egen utställning.
  Bl a medverkar följande konstnärer:

  • Olle Hjortzberg

   Leta efter mer om konstnären /
   Look for more about Olle Hjortzberg:

   (Artsy är en amerikansk webbplats för konstsamlare och konstintresserade med ett konstnärsregister på ca 40 000 konstnärer.)

  © Olle Hjortzberg, akvarell, 29 x 22 cm.

  • Henri Sert

   Leta efter mer om konstnären /
   Look for more about Henri Sert:

   (Artsy är en amerikansk webbplats för konstsamlare och konstintresserade med ett konstnärsregister på ca 40 000 konstnärer.)

  © Henri Sert, pastellkrita på filt, 45 x 59 cm

  • Gerda Tirén

   Leta efter mer om konstnären /
   Look for more about Gerda Tirén:

   (Artsy är en amerikansk webbplats för konstsamlare och konstintresserade med ett konstnärsregister på ca 40 000 konstnärer.)

  © Gerda Tirén, akvarell, 40 x 51 cm.

   
  lör 11 maj–lör 25 maj 2019

  har det senaste decenniet etablerat sig som en av Sveriges främsta djurmålare. När Åmells för andra gången ställer ut Nilssons målningar får publiken möjlighet till en fördjupad insikt i Nilssons motivvärld. Här återfinns de fågelporträtt som blivit hans kännetecken, såsom fjällripor i vinterskrud, en ensam domherre i ett äppelträd, och ejdrar vadandes i stilla vatten. Motivsfären har även utökats med andra representanter från den svenska faunan, såsom ett stilla lodjur med vakande blick och nässelfjärilar fångade i en flyktig dans.

  © Jonas Nilsson, I slånsnåret (törnskata), akvarell, 56 x 38 cm. Signerad Jonas Nilsson.

   
  lör 06 apr–fre 03 maj 2019

  © Ragnar Sandberg, Färjeläget i Les Sablettes, Olja på duk, 23,5 x 32,5 cm. Signerad och daterad R. S. 37.

  Vårutställning – kända nordiska konstnärer från 18- och 1900-talet / Spring exhibition - famous Nordic artists from the 18th and 20th centuries;

  Åmells vårutställning innehåller i vanlig ordning en färgsprakande konstkavalkad med verk av några av Nordens mest namnkunniga konstnärer från 18- och 1900-talet. Innehållsmässigt uppvisar Vårutställningen en stor bredd, men kvaliteten är som alltid hög och jämn.
   
  lör 23 feb–fre 15 mar 2019

  © Tuija Lindström, Kvinna vid Tjursjön

  Åmells inleder vårsäsongen med en kraftfull utställning med två kvinnliga pionjärer inom det svenska fotografiet; Tuija Lindström och Julia Peirone. I sitt utforskande av feministiska frågor var Tuija Lindström en av de kvinnor som starkast influerade fotografiet i Sverige. Julia Peirone har sedan studierna för Lindström fortsatt att undersöka ämnen rörande kvinnlig identitet, och framför allt vuxenblivandets skörhet och unga kvinnors experimenterande sexualitet. I utställningen sätts också fokus på den fotografiska bildens styrkor och begräsningar.

  © Julia Peirone, Bubble Girl

   
  lör 17 nov–fre 07 dec 2018

  Höstutställning – Årets höstutställning på Åmells är sprängfylld av högklassig konst. I utställningen återfinns en stor motivbredd och mötena och kontrasterna mellan olika konstnärer, genrer och tidsepoker skapar en unik blandning som just kännetecknar denna traditionsenliga utställning. Vi finner bland annat verk från modernister som Gösta Adrian-Nilsson (GAN), Inge Schiöler och Sigrid Hjertén. Men också klassiska verk av Carl Fredrik Hill och Gerda Tirén. Ett verk som sticker ut lite extra är Carl Larssons Nerium från 1912, som summerar allt som vi förknippar med Carl Larssons konstnärskap.

  © Bruno Liljefors, Talgoxar. Talgoxar, olja på duk, 32,5 x 24,5 cm. Signerad och daterad B. Liljefors. Stockholm -82. Talgoxar, som målades redan 1822, härstammar från Liljefors allra bästa period, där hans nydanande natur- och friluftsmåleri verkligen kommer till sin rätt. Med en snabb och fri penselskrift, tillika konstnärens unika helhetssyn för djuren i nära samspel med deras hemmiljö, lyckas Liljefors med friskhet återge känslan av att betraktaren nästan kan vidröra fåglarna.

  © Gösta Adrian-Nilsson, Seglatsen 1918 (SEGLATS I), olja på duk, 160 x 160 cm. Signerad G-A-N. a tergo.

   
  lör 13 okt–fre 02 nov 2018

  Helmer Osslund

  – Hösten på Åmells inleds med en temautställning som tillägnas en av storfavoriterna inom svenskt landskapsmåleri: Helmer Osslund. Under de senaste tre decennierna har Åmells arrangerat inte mindre än fem utställningar där galleriet fyllts med enbart hans verk, men intresset för den begåvade konstnären och Norrlandsskildraren tycks bara öka.
  I den aktuella utställningen visas ett femtiotal exempel på hans mustiga och karaktärsfulla landskapsmåleri från 1890-talet och framåt. Vi bjuds på färgstarka skildringar av älvar, fjäll och barrskog. Porlande fjällbäckar och milsvida vidder. Osslund är och förblir allas vår Norrlandsskildrare och det är svårt att inte finna lugnet i hans målningar. / – The autumn at Åmells begins with a themed exhibition dedicated to the popular Northern Swedish painter, Helmer Osslund. During the past three decades Åmells has arranged no less than five exhibitions with his paintings only, but the interest of the talented artist continues to increase.
  This show brings together fifty examples of his rich and characterful landscape painting from the 1890s onwards. The exhibition is a treat for the eyes and Osslund is and will remain the master when it comes to painting the Swedish northern nature all year around with a constant atmosphere of harmony in his paintings.

  © Helmer Osslund, Utsikt från Storberget, Nordingrå

   
  lör 09 jun–fre 29 jun 2018

  Roland Svensson - öar, människor och hav Åmells konsthandel har äran att under juni månad bjuda på en utställning om Roland Svensson, en av våra främsta skärgårdsskildrare. Hans tolkningar av Stockholms skärgård sprider stor glädje och utställningen verkligen andas svensk sommar med allt vad det innebär. Vi möter målningar med motiv från Möja, Tornö, Gillöga, Stora och Lilla Nassa med flera ögrupper i mellersta och yttersta havsbandet. För att få en fördjupad bild av Roland Svenssons konstnärskap visas också ett urval av hans böcker och litografier, samt några verk av vänner och kollegor i skärgårdsgenren.

  Olja på duk / Oil on Canvas

  Roland Svensson, Soldag i utskärgård, 1971

   
  lör 28 apr–fre 25 maj 2018

  VÅRUTSTÄLLNING. Den magnifika vårutställningen med noggrant utvalda verk från många av de mest firade skandinaviska konstnärerna från flera sekler. De spännande kontrasterna mellan olika konstnärer, genrer och tidsepoker skapar den unika blandning som kännetecknar Åmells Vårutställning.

  • Prins Eugen

   Leta efter mer om konstnären /
   Look for more about :

   (Artsy är en amerikansk webbplats för konstsamlare och konstintresserade med ett konstnärsregister på ca 40 000 konstnärer.)


   Leta efter mer om konstnären /
   Look for more about :

   (Artsy är en amerikansk webbplats för konstsamlare och konstintresserade med ett konstnärsregister på ca 40 000 konstnärer.)

  Olja på duk, samt varierad teknik. / Oil on canvas, mixed media.

  Prins Eugen, Motorbåtar. W.udden, 1930

   
  lör 17 mar–tor 12 apr 2018

  TRE SEKLER: möbler, konst och konsthantverk av mästarklass.

  TRE SEKLER, handlar om sagolika föremål från 1600- 1700- och 1800-talen. I utställningen kommer möbler och konsthantverk att samsas med utsökt måleri och skulptur av några av de främsta namnen i svensk konsthistoria. Åmells vill återskapa en fläkt av de salonger, kammare och gemak för vilka föremålen skapades samtidigt som de tillåts framträda i egen rätt. Därigenom hoppas vi stimulera besökaren till att försöka föreställa sig dem i alla tänkbara miljöer, kanske rentav sin egen modernt inredda bostad. För konstföremål av mästarkvalitet är tidlösa. Deras tillkomsthistoria är förvisso bunden av tid och rum, men idag är de fria att leva sitt eget liv, oberoende av mode och trender. I utställningen möter du möbler och konsthantverk av bland andra Georg Haupt och David Klöcker Ehrenstrahl, samt ett par Porfyrvaser av Medici-typ. Till utställningen hör en mycket påkostad temakatalog med förföriskt vackra bilder och innehållsrika texter av bland andra möbelexperten Stina Odlinder Haubo / The exhibition, TRE SEKLER (THREE CENTURIES), is showing fabulous items from the 1600s-1700s and 1800s. In the exhibition, furniture and crafts will be combined with exquisite painting and sculpture of some of the most important names in Swedish art history. Åmells wants to recreate a fan of the salons and chambers for which the objects were created while allowing them to appear in their own right. By doing so, we hope to inspire the visitor to try to imagine them in all possible environments, perhaps even in their own modernly furnished accommodation, because masterpiece artifacts are timeless. Their story of history is bound by time and space, but today they are free to live their own lives, regardless of fashion and trends. In the exhibition you will find furniture and crafts of, among others, Georg Haupt and David Klöcker Ehrenstrahl, as well as an exclusive pair of Medici-type Porphyry vases. The exhibition includes a very lavish themed catalog with seductively beautiful pictures and contentious texts by, among others, furniture expert Stina Odlinder Haubo.
  www.amells.com

  Kollage med Georg Haupt, David Klöcker Ehrenstrahl, samt ett par Porfyrvaser av Medici-typ

   
  lör 03 feb–fre 23 feb 2018

  Oljemålningar och akvareller med djurliv i skog och mark. Jonas Nilsson, född 1968, han bor och verkar i Uppsala. Jonas Nilsson tillhör Sveriges absolut främsta naturmålare och hämtar all sin inspiration till sina målningar direkt från naturen. - ”Jonas Nilsson är en briljant tolkare av naturen och dess innevånare i en sann Liljefors-anda, där de avbildade motiven inte blir fågelporträtt, utan får röra sig över dukarna och vinden får skaka runt bland grenarna i snö och torkat gräs” - Verner Åmell

  måleri - olja och akvarell / Oil on canvas and watercolour
  www.amells.com

  ”Stilla stund” (Kärrsnäppa)

   
  lör 25 nov–fre 22 dec 2017

  Tidernas porträtt - med människan i centrum; Åmells gör för första gången en samlad presentation av porträttkonsten, så som den kan uttryckas i måleri, skulptur och fotografi. Genom porträttkonsten får vi möjlighet att ta del av en mängd fascinerande människoöden, samtidigt som de enskilda porträtten erbjuder ett utmärkt tillfälle att analysera de olika stilar, konventioner och ideal som rått från 1700-talet till vår samtid.

  Måleri, skulptur och fotografi / Painting, sculpture and photography
  www.amells.com

  Bildcollage: Henry B.Goodwin/Isaac Grünewald

   
  lör 07 okt–fre 03 nov 2017

  Höstutställning / Autumn Exhibition / Årets höstutställning samlar verk av våra mest kända nordiska konstnärer och sträcker sig i tid från 1700-talet till 1900-talet. / The annual Autumn Exhibition range in time from the 18th to the 20th century and gather works by some of our most influential and beloved Scandinavian artists.

  Arvid Mauritz Lindström, Höstlandskap, 1878

   
  lör 26 aug–tis 12 sep 2017

  Christer Strömholm, Bar la Methode, Paris

  Kameran, människan, staden. Gatufotografi. Bilder av fotografer som / The camera, the photographer and the city. Street photography. Photographs taken by photographers such as

   
  lör 17 jun–fre 07 jul 2017

  Helmer Osslund: Sommar

  Åmells välkomnar sommaren med en alldeles speciell utställning. I galleriet visas 20-talet målningar med sommarmotiv av Helmer Osslund. Galleriet kläs i en grönskande sommarskrud när Åmells belyser en ny sida av den omtyckta norrlandsmålarens konstnärskap. / Åmells welcomes the summer with an exhibition out of the ordinary. The gallery will be filled in a colorful summer costume when Åmells present a new perspective on the painter Helmer Osslund. In the gallery, more than 20 paintings of summer landscapes by the admired painter will be on view.

  Helmer Osslund, Blåsig sommardag (Medelpad).

   
  lör 06 maj–fre 02 jun 2017

  Vårutställning

  Den årliga Vårutställningen är Åmells stora satsning på kvalitetsverk av svenska och nordiska konstnärer verksamma huvudsakligen under perioden 1850-1950. Här visas framför allt måleri i olja och akvarell; denna gång verk av bland andra Sigrid Hjertén, Carl Wilhelmson, Ivan Aguéli och Hilding Linnqvist. / In the annual Spring exhibition, Åmells presents quality works from Swedish and Scandinavian artists active mainly during the period 1850-1950. The exhibition focus on painting in both oil and watercolour but also include sculpture. Among the exhibited artists are Sigrid Hjertén, Carl Wilhelmson, Ivan Aguéli and Hilding Linnqvist.

  © Sigrid Hjertén, Blommor

   
  lör 18 mar–fre 07 apr 2017

  Irving Penn – Fashion

  För andra gången har Åmells fått förtroendet att arrangera en stor utställning i samarbete med The Irving Penn Foundation i New York. Denna gång visas världsfotografens stilbildande modefotografi från 1940-talet och framåt. Många av bilderna har publicerats i Vouge och flera av dem är de sista tillgängliga exemplaren i en ytterst begränsad upplaga. / Åmells presents the world famous photographer Irving Penn’s fashion photography from the 1940’s and onwards. Many of the pictures have been published in renowned magazines such as Vogue, and several of them are the last available copies in an extremely limited edition.

  © Irving Penn

   
  lör 04 feb–fre 24 feb 2017

  Tredimensionellt – svensk skulptur från tre sekel

  I galleriets olika utrymmen ges en dynamisk och spännande presentation av svensk skulptur i varierande material och från skilda tider. Utställningen sätter fokus på konstformens stora mångsidighet och dess speciella förmåga att visuellt berika rummet. / A dynamic and exciting presentation of Swedish sculpture in different materials and from different periods. The exhibition focuses on the great versatility of sculpture and its special ability to visually enrich the room.

  © Johan Niklas Byström, Kvinnobyst

   
  lör 12 nov–fre 09 dec 2016

  © Gösta Sandels, Torget/The square i Kungälv, 1918

  Höstutställning – Åmells årliga höstutställning samlar högkvalitativa verk av våra mest kända nordiska konstnärer och sträcker sig i tid från 1800-talet till 1900-talet. I utställningen återfinns en stor motivbredd; från landskapsmålningar och stilleben till porträtt, marinmåleri och genremotiv med mera. I årets utställning visas verk av bland andra

  • Gösta Sandels

   Leta efter mer om konstnären /
   Look for more about :

   (Artsy är en amerikansk webbplats för konstsamlare och konstintresserade med ett konstnärsregister på ca 40 000 konstnärer.)


   Leta efter mer om konstnären /
   Look for more about :

   (Artsy är en amerikansk webbplats för konstsamlare och konstintresserade med ett konstnärsregister på ca 40 000 konstnärer.)

   
  lör 01 okt–fre 21 okt 2016

  Hans Hammarskiöld (foto) och Helmer Osslund (målning)

  Gränslösa landskap –

  Utställningen är en vandring genom konsthistorien och utforskar hur konstnärer har avbildat landskapet som motiv. Utställningen samlar både klassiskt och modernt måleri samt fotografi och samtidskonst. I den stora presentationen visas bland annat det pastorala, det stämningsfulla och det mystiska landskapet. / The exhibition is a journey through the history of art and explores how artists have depicted the landscape as a motif. The exhibition brings together both classic and modern painting as well as photography and contemporary art.

   
  lör 28 maj–tor 23 jun 2016

  SOMMARPÄRLOR och STOCKHOLMSBILDER - fotografier av Rolf Wertheimer

  I maj visar Åmells två parallella utställningar som båda lyfter fram sommarens fröjder. På nedre våningen presenteras utställningen Sommarpärlor med måleri och somriga motiv, och på övre våningen visas fotoutställningen Stockholmsbilder med fotografier av Rolf Wertheimer. / In May, Åmells will present two parallell exhibitions that brings forward the joy of Summer. On the first floor, the exhibtion Summer Jewels with both classic and modern painting will be presented. On the second floor, a photographic exhibition with the photographer Rolf Wertheimer will be shown.

  Anna Palm, från Fjäderholmarna och Rolf Wertheimer, Kafé 7 sekel

   
  lör 16 apr–fre 13 maj 2016

  ÅMELLS VÅRUTSTÄLLNING

  Vi hälsar våren välkommen i en färgsprakande Vårutställning! Utställningen samlar noggrant utvalda verk från många av de mest firade skandinaviska konstnärerna från flera sekler. De givande mötena och spännande kontrasterna mellan olika konstnärer, genrer och tidsepoker skapar den unika blandning som kännetecknar Åmells Vårutställning. / The colourful exhibition gathers carefully selected artworks by many of the most acclaimed Scandinavian artists from the 19th and 20th century. The fruitful meetings and exciting contrasts between different artists, genres and periods create the unique mix that characterize Åmells Spring Exhibition.

  Olle Olsson Hagalund, Blommande fruktträd

   
  lör 27 feb–fre 18 mar 2016

  Åmells presenterar den största utställningen någonsin med den egensinnige målaren Gunnar Löberg (1893-1950). Med en ojämförlig och kraftfull kolorit rörde sig Löberg bekymmerslöst mellan olika konstinriktningar. Målningarna balanserar med en utsökt självklarhet mellan olika genrer och visar inspiration från både surrealism, expressionism och naivism men kännetecknas framför allt av Löbergs egna säregna stil. / The largest exhibition ever shown with the innovative painter Gunnar Löberg (1893-1950). With an unrivalled way of working with bold colours, Löberg moved effortlessly between different genres and –isms. His paintings carries inspiration from both surrealism, expressionism and naivism, but are above all always characterized by Löbergs own unique style.

  Gunnar Löberg, Tupp och pingvin

   
  lör 23 jan–fre 12 feb 2016

  Svensk och internationell fotografi möts i en unik fotoutställning som utmanar fotografins gränser. För första gången tillsammans visas verk av den svenska fotopionjären Dawid, den inflytelserika amerikanska fotografen Harry Callahan och Hiroshi Sugimoto, mottagare av Hasselbladspriset. Med starka personliga bildspråk utmanar de fotografiets konventioner, och deras bilder har haft en viktig roll i förnyelsen och utvecklingen av den fotografiska konsten. / In a unique exhibition that challenge the conventions of photography, Swedish and international photography is brought together. For the first time ever, works by the Swedish pioneer photographer Dawid, the influential American photographer Harry Callahan and the recipient of the Hasselblad Award Hiroshi Sugimoto are shown together.

  Harry Callahan, Dawid, Hiroshi Sugimoto

   
  lör 21 nov–fre 18 dec 2015

  Höstutställningen - Åmells årliga höstutställning samlar mästerverk av de största svenska konstnärerna och sträcker sig i tid från 1800-talet till 1900-talet. I utställningen återfinns en stor motivbredd; från landskapsmålningar och stilleben till porträtt, marinmåleri och genremotiv med mera.

  Helmer Osslund, Oväder i annalkande – Torneträsk

   
  lör 17 okt–fre 06 nov 2015

  Bruno Liljefors, Jakthundar och räv

  © Åke E:son Lindman

  Klassiskt måleri möter samtida fotografi när Bruno Liljefors (1860-1939) naturmåleri ställs ut parallellt med Åke E:son Lindmans (f. 1953) fotografiska serie Naturalis. Konstnärerna förenas i naturen som gemensamt motiv och i ett gränsöverskridande arbetssätt. Medan Liljefors använde fotografier som förstudier till sina målningar, närmar sig E:son Lindman måleriet i skapandet av sina fotografier. Totalt visas mer än 60 verk i utställningarna som fyller galleriets två våningsplan. / Åmells present a riveting meeting when classic painting and contemporary photography is exhibited in parallel exhibitions. United in choosing the nature as motif, Bruno Liljefors (1860-1939) paintings are exhibited simultaneously as the photographic series Naturalis by Åke E:son Lindman (b. 1953). Liljefors and E:son Lindman are united both by their interest of portraying nature and by their way of incorporating different artistic medias in their work process. While Liljefors used photographs as studies for his paintings, E:son Lindman works like a painter when creating his photographs.

   
  lör 05 sep–fre 25 sep 2015

  – Formbyggaren. Gert Marcus (1914-2008) egensinniga och storskaliga skulpturer utmanar såväl själva rummet som vår uppfattning om färg, form och volym. Konstverken i utställningen kommer direkt från konstnärens ateljé och en majoritet av de mer än 80 verken i utställningen visas nu för första gången sedan den ursprungliga presentationen. / was one of Sweden’s most important constructivist artists, working in as diverse materials as marble, plexi and metal. Central in his oeuvre is an interest in how colours relate to form and space. Refining his theories during several decades, his sculptures are abstract masterpieces.

  © Gert Marcus

   
  lör 23 maj–tor 18 jun 2015

  I utställningen visas nya verk skapade under de senaste 5 åren. Här möter vi många av Jirlows välbekanta motiv: parisiska restaurang- och bistrointeriörer, clowner och musiker, provencalska landskap med prunkande trädgårdar och välfyllda vinkällare. Här finns också flera vackra stockholmsskildringar och ett antal härligt festliga bilder som svårligen låter sig insorteras i något fack, men vars gemensamma nämnare är att de alla utstrålar ”la joie de vivre” – livsglädje.

  Lennart Jirlow, en dag i trädgården

   
  lör 06 sep–fre 26 sep 2014

   
  tor 05 jun–fre 04 jul 2014

  Sommarutställning med verk av bland andra Lennart Jirlow, Anselm Schultzberg och Axel Olson.

   
  lör 10 maj–tor 05 jun 2014


Symbol för butik: butikssymbol Kafé: kafesymbol Restaurang: matsymbol Medlem i Svenska Galleriförbundet: Galleriförbundet
Konstkalendern
INFO@KONSTKALENDERN.SE
C/O K22, KRUKMAKARGATAN 22, 11851 STOCKHOLM
www.konstkalendern.se utges av/published by:
Blume Production AB
Ansvarig utgivare/publisher: Anders Blume
070 734 59 09

Kontakta Konstkalendern


Vänta några sekunder så kommer bekräftelse på att mail är skickat till Konstkalendern.

Prenumeration (kr inkl moms)
Var 1 år 2 år
Sverige 60 100
Norden 70 120
Världen 80 150

Köp flera ex av samma nummer
Bara Sverige 1 ex 4 ex 8 ex
35 50 90