Konstgallerier, konsthallar, konstmuseer

Nässjö konsthall
 • Logotyp för Nässjö konsthall

  Carl Petersons plats 1, Nässjö, 0380 51 82 45  
  Öppet: mån–tis 10–19, ons–fre 10–17, lör 10–14. nassjo.se Aktuella utställningar/Current exhibitions Konstnärer/Artists Karta/Map Facebook


 • Tidigare utställningar

  (senaste först)
  lör 03 dec–lör 14 jan 2023

  Vernissage: 3 december kl.12

  Genom cut-outs av stora familjefotografier, dokument och teckningar försöker konstnären Elisabeth Moritz bearbeta sin familjs förflutna.

  lör 29 okt–lör 26 nov 2022

  Vernissage: 29 oktober kl. 12

  Minneskonstruktioner Arrangör Nässjö konstförening.

  lör 03 sep–lör 22 okt 2022

  Vernissage: 3 september kl.12 med ett samtal om utställningen tillsammans med fotografen.

  tar i utställningen Swedish Blue I avstamp i den kanske viktigaste aspekten för människans mentala överlevnad: hemmet. Genom fotografier undersöker han dagens anonyma Sverige utanför storstäderna.

  bild saknas

  © Thomas H Johnsson

  lör 18 dec–lör 22 jan 2022

  »Path on the wind« Glaskonstnärens senaste verk. Hon arbetar med teman som identitet och förgänglighet men inspireras även av arkitektur.

  lör 02 okt–fre 05 nov 2021

  »Being there« Utställningen består av ett urval fotografier med temat flykt. Bilderna är starka och skildrar olika människor på flykt och deras utsatthet.

  lör 28 aug–lör 25 sep 2021

  »Skimmer« I utställningen kommer växtligheten att spegla sig och lämna skuggor och bergen blotta sina sprickor, i en visuell berättelse om liv och död.

  bild saknas

  © Maria Hall, Liten Flora, olja på pannå

  lör 05 jun–lör 21 aug 2021

  THE ISLAND – A case study of a Collectors mind


  Utställningen består av fotografier av ett nedgånget italienskt palats och berör teman kring förfall, samlande och sociala normer. En nästintill episk fotoutställning.

  bild saknas

  © Hyun-Jin Kwak

  lör 27 feb–lör 20 mar 2021

  OPEN SPACE – Två konststuderande från Kungliga konsthögskolan visar sina examensarbeten och bjuder in publiken att ta del av deras konstnärliga praxis.

  Coup de grace – installation. I en olust av skyldigheter och ansvar skildrar Coup de grace en nagelfarande resa i potentiella faror och tragikomiska inslag som hägrar i maskulinitetens utkanter.

  Three New Phases/Three New Faces – installation. Bullfrost visar en installation där besökaren bjuds in att slå sig ned, ta på sig hörlurar och ta del av en imaginär resa gestaltad genom olika ljudupplevelser.


  lör 12 dec–lör 16 jan 2021

  Vi möts bakom månen

  I en estetisk form som varken är svensk eller kinesisk, integrerar han människans äldsta, urtida formmaterial, leran, med vår tids tekniker för att även beskriva samhörigheten mellan det gamla och nya, mellan det folkliga, tradition och det samtida.

  lör 12 dec–lör 20 feb 2021

  »In Between Us«

  Abstrakt måleri på plåtar av koppar, mässing och aluminium. Det utforskar kroppars bräcklighet och beroendeställning i relation till våra yttre såväl som inre landskap.

  lör 03 okt–fre 30 okt 2020

  Betong – ett monument över en vänskap

  När Marc Broos fick Thor Fagerkvist stipendiet och därmed ett eget utrymme på Rackstadmuseet valde han att göra ett monument över sin vänskap med Lars Lerin, en avslutad vänskap, ett betongmonument på minst 1000 kg, en vikt som knappast kommer i närheten av vad en riktig vänskap väger om man nu kan väga en trettioårig vänskap i kilo eller gram. . . . 

  Läs mer om utställningen
  bild saknas

  © Marc Broos

  lör 22 aug–lör 26 sep 2020

  Utgångar

  Företeelser i naturen har förvandlats till stad men staden har redan hunnit bli natur och fram växer en ny korsbefruktad värld som utgör en sammanhållen kropp som tvingar ner våra föreställningar om naturen på gatuplanet. Teckning, skulptur, video, objekt.

  lör 13 jun–lör 15 aug 2020

  Måleri / Paintings

  är känd för sina »realistiska abstraktioner« och sitt sätt att gestalta synliga element i berättande sekvenser där det kollektiva möter det privata och det gamla det nya.

  bild saknas

  © Ann Edholm

  lör 04 apr–fre 08 maj 2020

  Apoidea – en konstutställning om bin / an art exhibition about bees

  Människan är beroende av bin och de är livsviktiga för vår matproduktion och spelar en central roll i naturen. Fem framstående samtidskonstnärer ger här sina perspektiv på denna spännande insekt.


  lör 22 feb–fre 27 mar 2020

  »Piles of dreams«

  – fotografier, en film och en installation. Karakteristiskt för Fribergs konstnärskap är ett stort samhällsintresse och en förmåga att fånga tidsenliga fenomen.

  lör 14 dec–sön 12 jan 2020

  Konsthallen håller Smålands glastradition levande och visar ett urval ur Jan Kruses mångsidiga produktion. Han jobbar med en spännande kombination av hårt och mjuk, varmt och kallt.

  bild saknas

  © Jan Kruse

  lör 09 nov–lör 07 dec 2019

  platsspecifikt verk som tar rummet i besittning och undersöker platsens skiftande identitet

  ljudverk.


  fre 04 okt–lör 02 nov 2019

  – utbildad vid Göteborgs konstskola. Han arbetar med ett berättande detaljrikt måleri, ofta i stort format.

  lör 24 aug–lör 28 sep 2019

  – en mångfacetterad konstnär som har öppnat nya plattformar för samisk bildkonst. Han skildrar sin egen bakgrund med ett ohöljt raseri.

  bild saknas

  © Anders Sunna, Kolonialism.

  lör 15 jun–lör 17 aug 2019

  – fotorealistiska verk, med till synes vardagliga motiv som skapar en allmängiltig känsla av melankoli och vemod. Det är en kvinnovärld, ofta hämtad från den egna familjen och hemmet i Värmla . . . 

  // – photorealistic works with seemingly everyday themes that evokes a universal feeling of melancholy and sadness. It is a female world, often gathered from the artists own family and home in Värmlan . . . 

  Read more about the exhibition
  bild saknas

  © Karin Broos

  lör 18 maj–tis 28 maj 2019

  Sörängen skapar – Sörängens folkhögskola presenterar årets arbete. / School exhibition.

  lör 06 apr–lör 11 maj 2019

  vinnare av två World Press Photo Awards och fyrfaldigt utnämnd till årets fotograf i Sverige har under 2015 träffat flyktingbarn i otaliga flyktingläger och på deras väg genom Europa. Berättel . . . 

  // – winner of two World Press Photo Awards and four time Photographer of the Year in Sweden has met refugee children in countless refugee camps and on their way through Europe during 2015. The story o . . . 

  Read more about the exhibition
  lör 02 mar–lör 30 mar 2019

  »Kol, mossa och magi«

  – textila skulpturer, broderier och verk i blandteknik med ett fokus på skogen, jorden, vattnet och det föränderliga livet. Ett återkommande tema är det växande, livgivande och magiska i att v . . . 

  // – sculptures made out of textiles, embroideries and mixed media works, all with a focus on the forest, earth, water, and the mutable life. A recurring theme is the growing, life-giving, and magical  . . . 

  Read more about the exhibition
  lör 19 jan–lör 23 feb 2019

  – storskaligt måleri från de senaste åren. Sedan flera år har hans måleri förvandlats i en mer oförutsägbar riktning, där själva förutsättningarna ställs på sin spets, men med bibehål . . . 

  // – large scale paintings from recent years. For the past few years his work has developed in an ever more unpredictable direction, where the very conditions are brought to a head, yet with a preserve . . . 

  Read more about the exhibition
  bild saknas

  © Håkan Rehnberg, Meandertid

  lör 15 dec–lör 12 jan 2019

  utforskar vad harmoni och disharmoni gör med en målning när han använder förflyttning och inversion av symboler för att skapa nya betydelser. // explores what harmony and disharmony does with a painting when he uses the movement and inversion of symbols to create new meanings.

  lör 29 sep–lör 10 nov 2018

  Stenens röst – fyra konstnärer undersöker hur människan förhåller sig till sten som material, objekt och spegling av oss själva – filosofiskt, vetenskapligt och andligt.

  bild saknas

  © Ulrika Sparre

  lör 25 aug–lör 22 sep 2018

  »Making and breaking patterns«

  Genom mönster och rörelser i starka färger konstruerar, kombinerar och komprimerar konstnären berättelser för att synliggöra komplexiteter i hennes liv och vår tid.

  lör 09 jun–lör 18 aug 2018

  »Black Crow«
  ”En mörk och regnig vinternatt 1999 satt jag hemma i London och tittade på ett tv-program som hette This is modern Art. Programledaren körde på en tom väg under en klarblå himmel utanför ökenstaden Marfa i Texas och talade om konstnären Donald Judd. Det var en vacker plats och jag tänkte ”jag vill vara där”. I oktober 2001 flög jag till Los Angeles och under  . . . 

  Läs mer om utställningen
  bild saknas

  © Rob Hann

  lör 19 maj–tor 31 maj 2018

  Sörängens folkhögskola – elevutställning / School exhibition.

  lör 14 apr–lör 12 maj 2018

  Sekvens
  Konstnären Urban Beinö arbetar med kombinationer, utsnitt och delar av större helheter. Skeenden eller kedjor som på något vis hänger ihop, scener från den inre blickens biograf.
  Målningar med utgångspunkt i människans och naturens utsatthet och styrka.

  Arrangör: Nässjö konstförening och Kultur- och fritidsförvaltningen . . . 

  Läs mer om utställningen
  bild saknas

  © Urban Beinö

  lör 03 mar–lör 07 apr 2018

  »COME CLOSER 2« – en platsspecifik installation Konstnären undersöker i denna utställning begrepp som transparens och fusion i ett samhällsperspektiv. Utställningen väcker frågor kring det mångkulturella samhället och hur det genom olika möten kan uppstå helt nya kulturella uttryck. Konstnären skapar ett platsspecifikt verk som är inspirerat av Nässjö och dess innevånare. . . . 

  Läs mer om utställningen
  bild saknas

  © Jårg Geismar

  lör 20 jan–lör 24 feb 2018

  »African catwalk« Dokumentärfotograf och bosatt i Sydafrika. Han fick i uppdrag för tyska Stern att porträttera Sydafrikas nya svarta medelklass. Han fascinerades av den färgstarka och progressiva modevärlden och African Catwalk blev resultatet och är ett omfattande porträtt av den livliga modescenen, och en exklusiv inblick i den afrikanska modebranschen, vilket allt för länge gått ob . . . 

  Läs mer om utställningen
  lör 30 sep–fre 03 nov 2017

  Det växer / It grows

  Utforska och experimentera på villkorslös grund – det vill säga ett målande och ett bråkande med materielen. / Exploring and experimenting unconditionally – that is to say painting and quarr . . . 

  // What you tell actually becomes visible in the images you create - sometimes too much is said and then it is quicly painted over. Exploring and experimenting unconditionally - that is to say painting a . . . 

  Read more about the exhibition
  bild saknas

  Det växer – Gun-Britt Sundstedt

  lör 26 aug–lör 23 sep 2017

  »Ögon Blick I Sänder«

  Titeln anspelar på psalmen Blott en dag, ett ögonblick i sänder och utställningen fokuserar på blicken och ögonblicket i konstens tillblivelse. Måleri, teckning, ljud och skulptur / The title of the exhibition alludes to a Swedish hymn. The exhibition focuses on the gaze and the coming into existence of art, as well as the process of painting. Paintings, drawings, sound and sculpture.  . . . 

  Läs mer om utställningen
  bild saknas

  Blowing in the wind – Gittan Jönsson

  ons 01 mar–lör 01 apr 2017

  fre 11 nov–lör 10 dec 2016
  bild saknas

  © Ida Rödén & Helena Piippo Larsson

  »Naturalier« Arkeologiska och vetenskapliga metoder tas i bruk i en längtan efter att veta och förstå. I konstnärernas händer blir det naturligtvis en aning regisserat, för att inte tala om manipulerat och fabricerat / archaeological and scientific data handled by artists.


  tis 08 nov–tis 08 nov 2016

  Stumfilm, levande musik / Silent movie, live music. »Pansarkryssaren Potemkin« av Sergei Eisenstein, Per Lundin på flygel/on grand piano.

  bild saknas

  © Sergei Eisenstein

  fre 14 okt–sön 16 okt 2016

  Osynlig teater / Invisible theater – »We all start as Strangers. (I gamla Pinnstolsfabriken, Pinnen)

  bild saknas

  Osynlig teater i gamla Pinnstolsfabriken, Pinnen.

  lör 01 okt–fre 04 nov 2016

  Den ensamme vandrarens drömmerier

  bild saknas

  © Ken Johansson, photo: Ken Johansson

  lör 20 aug–lör 24 sep 2016

  »Avtryck från skogen« – bronsavgjutningar och hålkamerafotografier / bronze castings and pinhole photographs

  bild saknas

  © Iwo Myrin, photo: Iwo Myrin

  lör 02 nov–lör 11 jan 2014

  lör 21 sep–lör 19 okt 2013

  lör 17 aug–lör 14 sep 2013

  Tystnader I samarbete med Temple Contemporary, Philadelphia // Silences In collaboration with Temple Contemporary, Philadelphia

  lör 25 maj–lör 10 aug 2013

  Cold Mouth Prayer

  lör 06 apr–lör 04 maj 2013

  »Tillflykt« // »Refuge«

  lör 23 feb–lör 30 mar 2013

  – 2 x Grunditz.

  lör 12 jan–lör 16 feb 2013

  »Sommardusch« // »Summer Shower«
Symbol för butik: butikssymbol Kafé: kafesymbol Restaurang: matsymbol Medlem i Svenska Galleriförbundet: Galleriförbundet
Konstkalendern

C/O K22, KRUKMAKARGATAN 22, 11851 STOCKHOLM
www.konstkalendern.se utges av/published by:
Blume Production AB
Ansvarig utgivare/publisher: Anders Blume
070 734 59 09

mail   start/hemsida   instagram   twitter   facebook

Kontakta Konstkalendern

info@konstkalendern.se

Om du vill prenumerera på den tryckta Konstkalendern, glöm inte att ange din fullständiga postadress!

Prenumerera eller köp Konstkalendern

Prenumeration (kr inkl moms)
Var 1 år 2 år
Sverige 75 140
Norden 90 170
Världen 90 170

Köp flera ex av samma nummer
Bara Sverige 1 ex 4 ex 8 ex
35 60 90