Konstgallerier, konsthallar, konstmuseer

Gislaveds konsthall

 • Logotyp för Gislaveds konsthall


  Köpmangatan 12, Gislaved

  0371 81384  

  Öppet: ons–tor 12–18, fre–sön 11–16.

  www.gislavedskonsthall.se

  konsthallen@gislaved.se

  Aktuella utställningar/Current exhibitions

  Tidigare utställningar/Past exhibitions Konstnärer/Artists Karta/Map

  Facebook Instagram

 •  
  lör 01 aug:

  Där du står / Where you stand
  – en utställning producerad i samarbete mellan HDK-Valand och Gislaveds konsthall. Sexton BFA-förstaårsstudenter har utforskat olika angreppssätt för att aktivera och respondera på ortens sociala och kulturella historier och sammanhang.

  Som en del av samarbetet med Gislaveds konsthall har studenterna besökt samhället och framlagt individuella konstprojekt ämnade för en gemensam utställning i den före detta gummifabriken. På grund av covid-19 har den fysiska grupputställningen ställts in.

  Som en följd av detta har publikationen som utställning blivit studenternas huvudfokus för presentationen av deras verk och kritisk reflektion kring dem.

  Denna publikation försöker att bemöta frågan om konstnärens sociala roll och erbjuder en påpasslig eftertanke kring de utmaningar konstnärer som verkar i det offentliga ställs inför i en tid av social distansering. Publikationen och de parallella presentationerna online verkar på flera nivåer. Som en guide till och diskussion om verken men också platsen, Gislaved och dess omgivningar.

  Vi hoppas att läsaren, genom kombinationen av tryckta och digitala material kommer att kunna möta studenternas verk och vara del av ett utforskande av Gislaved. Vid sidan av de presenterade verken har vi försökt att skapa ett sammanhang. Bilder av den tilltänkta utställningsplatsen anger skala och proportioner. Författare Lina Ekdahl ger oss en poetisk upplevelse av platsen. Utställningen och publikationens curator, Nils Svensk tillhandahåller en prövande kontextualisering av de presenterade verken och skribenten och läraren Magnus Haglund gräver djupare i utställningens utgångspunkter. Konstverken och de andra bidrag som tillsammans ingår i denna publikation eller utställning sammanförs till en helhet. Vi hoppas att den är större än summan av sina delar.

  Medverkande konstnärer, HDK-Valand Bfa 1: Lisa Broms, Gabriel Barria Colliander, Erik Ernsäter, Marie Florin, Anna Holmberg, Mille Holtegaard,Sally Karlsson, Ti Karlsson, Linnéa M.F. Larsson, Lisa Liljeström, Joseph Linderoth, Viggo Mattsson, Yrsa Petersson, Stella Dieden Richter, Emelié Sterner, Caroline Uggla

  Curator: Nils Svensk, Gislaveds Konsthall

  Lärare / Co-curators: Behjat Omer Abdulla & Magnus Haglund, HDK-Valand

  Poesi: Lina Ekdahl

  gislavedskonsthall.se ⟹
  ⟸ Gå tillbaka
  bild saknas

  Där du står – Where you stand. Poster för utställningen – läs av QR-koden för att komma till utställningen.


Symbol för butik: butikssymbol Kafé: kafesymbol Restaurang: matsymbol Medlem i Svenska Galleriförbundet: Galleriförbundet
Konstkalendern
info@konstkalendern.se
C/O K22, KRUKMAKARGATAN 22, 11851 STOCKHOLM
www.konstkalendern.se utges av/published by:
Blume Production AB
Ansvarig utgivare/publisher: Anders Blume
070 734 59 09

            

Kontakta Konstkalendern


Vänta några sekunder så kommer bekräftelse på att mail är skickat till Konstkalendern.

Prenumerera eller köp Konstkalendern

Prenumeration (kr inkl moms)
Var 1 år 2 år
Sverige 75 140
Norden 90 170
Världen 90 170

Köp flera ex av samma nummer
Bara Sverige 1 ex 4 ex 8 ex
35 60 90