Många museer och gallerier har stängt – kontrollera på respektive hemsida vad som gäller!

Konstgallerier, konsthallar, konstmuseer

Galleri Rostrum

 • Logotyp för Galleri Rostrum


  Västergatan 21, Malmö

  040 30 18 16  

  Öppet: tors 18–20, fre 14–18, lör–sön 12–16.

  www.rostrum.nu

  info@rostrum.nu

  Aktuella utställningar/Current exhibitions

  Tidigare utställningar/Past exhibitions Konstnärer/Artists Karta/Map

 • Behind the Scene #8 Galleri Rostrum firar sitt trettioårsjubileum med ett specialprogram för hela året. Vi bjuder in konstnärer från konstnärsgrupper och organisationer som är verksamma i Sverige och/eller internationellt för att ställa ut hos oss. Vi har vårt fokus på deras individuella konstnärskap men vill också belysa konstnärsdrivna verksamheters vikt i kulturlivet. Våren och hösten inleds med en serie korta utställningar under titeln ”Behind the scene”. Dessa görs av medlemmar i galleriföreningen Rostrum. Därefter fortsätter utställningsperioderna med ordinarie längd. Under jubileumsåret arrangerar vi även föreläsningar samt andra evenemang.
  • Roger Forslund

   Sök mer om/Look for more about Roger Forslund:

   (Artsy är en amerikansk webbplats för konstsamlare och konstintresserade med ett konstnärsregister på ca 40 000 konstnärer.)

  Sysselsättning för två personer

  De senaste decenniernas mantra från våra folkvalda företrädare, oavsett färg, har varit att alla måste arbeta eller sysselsättas. Alla ska med! Piskan viner och Arbetsförmedlingens och Försäkringskassans handläggare är verktygen som ska se till att målen uppfylls, att statistikens siffror justeras. Sverige ska bli bäst! Alla ska jobba och bidra, utan undantag. De som inget jobb har ska inget äta och bör bara skämmas och må dåligt! Eller hur? Roger Forslund, uppfödd med Luther flytande i sina vener, har efter flera års konststudier och många års horande som grafisk formgivare och kommunikatör bestämt sig för att gå vidare, att bryta de mönster som varit allt för negativa/destruktiva. Han tar därför ett inledande avstamp i några objekt/verk för att spegla Sverige 2015. De är skapade med en förhoppning om att de ska väcka eftertanke, debatt, ilska, skratt etc. Roger ger sin bild av dagens situation för många, en situation för de som står utanför det som de flesta vill befinna sig inom, d v s innanförskapet. Frågan är hur mycket en plats inom innanförskapet får kosta? Och vem som betalar högsta priset? Individen eller samhället. Deltagandet i Behind the Scene #8 är en del i en rehabiliteringsprocess som kanske kan leda till ett försvinnande ur de arbetslösas och sjukskrivnas statistik och att åter igen bli en duktig, lojal och duglig samhällsmedborgare. Arbetslinjen befriar!
  gå tillbaka Gå tillbaka

Symbol för butik: butikssymbol Kafé: kafesymbol Restaurang: matsymbol Medlem i Svenska Galleriförbundet: Galleriförbundet
Konstkalendern
info@konstkalendern.se
C/O K22, KRUKMAKARGATAN 22, 11851 STOCKHOLM
www.konstkalendern.se utges av/published by:
Blume Production AB
Ansvarig utgivare/publisher: Anders Blume
070 734 59 09

            

Kontakta Konstkalendern


Vänta några sekunder så kommer bekräftelse på att mail är skickat till Konstkalendern.

Prenumerera eller köp Konstkalendern

Prenumeration (kr inkl moms)
Var 1 år 2 år
Sverige 75 140
Norden 90 170
Världen 90 170

Köp flera ex av samma nummer
Bara Sverige 1 ex 4 ex 8 ex
35 60 90