Konstgallerier, konsthallar, konstmuseer

Färgfabriken
 • Logotyp för Färgfabriken

  Lövholmsbrinken 1, Liljeholmen, Stockholm, 08 645 07 07  
  Öppet: tor–sön 11-16. Under utställningsperioder. www.fargfabriken.se frontdesk@fargfabriken.se Aktuella utställningar/Current exhibitions Tidigare utställningar/Past exhibitions Konstnärer/Artists Karta/Map restaurang

 • lör 30 apr–sön 25 sep

  (1933–2013)

  Upprymd. Ett rikt och komplext konstnärskap som på ett intrikat sätt väver samman humor, poesi och ett stilla allvar som hela tiden söker sig framåt, med inspiration från sin samtid. Utställningen är en större presentation av konstnärens verksamhet, producerad av Färgfabriken i samarbete med Åke Pallarps familj.

  Åke Pallarp (1933–2013) rörde sig mellan måleri, skulptur, och arkitektur. Ofta utgick han från vardagsting som han tog sig an på ett fantasifullt, poetiskt och underfundigt sätt. I hans konst kan vi spåra ekon av den urbanisering Sverige gick igenom från 1950-talet fram till konstnärens död på 2000-talet, genom kontrasten och mötena mellan stad och landsbygd.

  Pallarp arbetade nära Sveriges ledande arkitekter och genomförde med dessa ett flertal offentliga verk vars skisser och dokumentation också ingår i utställningen. Ett exempel är tunnelbanestationen Stadion i Stockholm som han gestaltade i samarbete med konstnären Enno Hallek. Utställningen visar förutom måleri, teckningar, ready-mades och skulpturer även delar av Åke Pallarps samarbete med Marie Louise Ekman, som skådespelare i hennes filmer och genom de affischer han gjorde till många av hennes filmer.

  fargfabriken.se ⟹

  ⟸ Gå tillbaka
  bild saknas

  © Åke Pallarp

  bild saknas

  © Åke Pallarp, Självporträtt som bil, 1985,
Symbol för butik: butikssymbol Kafé: kafesymbol Restaurang: matsymbol Medlem i Svenska Galleriförbundet: Galleriförbundet
Konstkalendern

C/O K22, KRUKMAKARGATAN 22, 11851 STOCKHOLM
www.konstkalendern.se utges av/published by:
Blume Production AB
Ansvarig utgivare/publisher: Anders Blume
070 734 59 09

mail   start/hemsida   instagram   twitter   facebook

Kontakta Konstkalendern

info@konstkalendern.se

Om du vill prenumerera på den tryckta Konstkalendern, glöm inte att ange din fullständiga postadress!

Prenumerera eller köp Konstkalendern

Prenumeration (kr inkl moms)
Var 1 år 2 år
Sverige 75 140
Norden 90 170
Världen 90 170

Köp flera ex av samma nummer
Bara Sverige 1 ex 4 ex 8 ex
35 60 90