Konstgallerier, konsthallar, konstmuseer

Candyland

 • Logotyp för Candyland


  Gotlandsgatan 76, Stockholm

  070 336 58 62  

  Öppet: fre–sön 13–16.

  www.candyland.se

  galleri@candyland.se Visa tidigare utställningar Visa karta

  Facebook

 •  
  lör 06 jun–sön 09 aug

  Vernissage (på gatan): 15–20.

  • José Figueroa

   Leta efter mer om konstnären /
   Look for more about José Figueroa:

   (Artsy är en amerikansk webbplats för konstsamlare och konstintresserade med ett konstnärsregister på ca 40 000 konstnärer.)

  Från Kiruna till Trelleborg
  Den första juni 2012 började jag cykla från Kiruna och hade som mål att nå Trelleborg. Vägen dit var ännu inte fastslagen.

  På cykelns pakethållare hade jag monterat kameran som var programmerad att ta en bild var tionde sekund, både medan jag cyklade och under korta pauser. Kamerans inställningar var på automatik. Det är inte jag som tagit en enda av de här bilderna. Jag ville lämna ögonblicket till slumpen och det tekniska till kameran. Min roll var att tillhöra stunden, uppmärksamma det som passerade, låta mig ledas av dem som kom i min väg. Det gjorde också att jag under hela resan bemöttes som cyklist, istället för som fotograf. Vilket i sin tur påverkade min relation till dem jag träffade liksom vad som fastnade på bilderna.

  Längs färden på grusvägar och mindre landsvägar frågade jag de personer jag mötte vad jag borde se, och de flesta pekade genast med handen mot sina hembyar, nästan alltid ”Sveriges vackraste plats”. För det mesta styrde jag min kosa dit. Genom resan förändras landskapet konstant, från ett grå Norrbotten, med snöhögar i början av juni till ett soligt och varmt Österlen i sluten av juli. Regnet var närvarande hela tiden!

  Det tog mig 48 dagar att cykla de ungefär 270 milen genom Norrbotten, Västerbotten, Jämtland, Hälsingland, Dalarna, Värmland, Västergötland, Småland, Skåne och fram till Trelleborg. Under tiden tog kameran cirka 100 000 bilder. Här kommer ett urval av dem.

  José Figueroa www.cykelfotograf.wordpress.com ⟹
  ⟸ Gå tillbaka
  bild saknas

  © José Figueroa


Symbol för butik: butikssymbol Kafé: kafesymbol Restaurang: matsymbol Medlem i Svenska Galleriförbundet: Galleriförbundet
Konstkalendern
info@konstkalendern.se
C/O K22, KRUKMAKARGATAN 22, 11851 STOCKHOLM
www.konstkalendern.se utges av/published by:
Blume Production AB
Ansvarig utgivare/publisher: Anders Blume
070 734 59 09

            

Kontakta Konstkalendern


Vänta några sekunder så kommer bekräftelse på att mail är skickat till Konstkalendern.

Prenumerera eller köp Konstkalendern

Prenumeration (kr inkl moms)
Var 1 år 2 år
Sverige 60 100
Norden 70 120
Världen 80 150

Köp flera ex av samma nummer
Bara Sverige 1 ex 4 ex 8 ex
35 50 90