Det kan finnas fler där tekniken inte är angiven.
Sök efter annan teknik Konstnären Daniel Youssef utgår från August Strindbergs självbiografiska roman Inferno och arbetar med omkullkastade ord, paranoid gestaltning och neon för att iscensätta sitt textbaserade verk tillsammans med en av Strindbergs mest ikoniska målningar, Vågen, som finns i museets samlingar.
Nordiska museet, Djurgårdsvägen, vid Djurgårdsbron, Stockholm
växel 5195 46 00 info 666 47 50
ÖPPNAR I BEGRÄNSAD OMFATTNING 1 JUNI mån–fre 10–16, lör–sön 11–17 (1/6–31/8, mån–sön 10–17).
Under 2024: 1900 kvm samtidskonst i en gammal industrilokal. I nuvarande utställning visas samtida måleri från hela världen, bland andra Anselm Kiefer, Linn Fernström, Sara-Vide Ericson och Hyun-Sook Song.
Ståhl Collection – Contemporary Art, Garvaregatan 4 C, Norrköping
kontakt@stahlcollection.se | stahlcollection.se
För öppettider och övrig information, se hemsida.
Berätta! Berätta! – En pedagogisk utställning med bilder av författaren och illustratören Lena Sjöberg. Utställningen är ett samarbete mellan Norrköpings Konstmuseum och Norrköpings Stadsbibliotek och har som mål att främja läslust, kreativitet och skapande hos barn och unga.
www.norrkopingskonstmuseum.se
Norrköpings Konstmuseum, Kristinaplatsen, längst upp på Drottninggatan, Norrköping
011 15 26 00
konstmuseet@norrkoping.se | www.norrkopingskonstmuseum.se
Tis–sön 11–17, Ons 11–20.
Gränstrakt Utställningen utgår från Malmö Konstmuseums och Ystads konstmuseums omfattande samlingar av skånska landskapsmålningar från perioden 1850–1950. Här presenteras ett stort antal konstnärskap som skildrar trakterna runt om i Skåne i dialog med samtida verk.
Malmö konstmuseum, Malmöhusvägen 6, Malmö
040 34 10 00
tis–sön 11–17
Slöjdsalong Sörmland – en jurybedömd utställning i vilken 31 slöjdare i Sörmland visar ett 40-tal verk. Alltifrån traditionella bruksföremål till det fria, konceptuella och konstnärliga.
Sörmlands museum, Tolagsgatan 8, Nyköping
info.museet@regionsormland.se | www.sormlandsmuseum.se
tis–sön 10–17.
arbetar med, men till stor del mot det fotografiska mediet. Under de senaste 25 åren har hon arbetat med hittade bilder, kinetiska maskiner, webbprogram, nöjesfältsattraktioner och nu senast storskaliga målningar och kammarmusik.
Landskrona museum, Slottsgatan 1, Landskrona
0418 473120
tis–sön 12–17, tor 12–20.
Tomelilla – Konstnärens plats på jorden En tillbakablickande utställning med verk av konstnärer med koppling till Tomelilla.
Vadställen – (1932-2022) inspirerades av rörelse och dynamik. Hans måleri kan beskrivas som modernistisk naturromantik, med allt onödigt avskalat. Målningarna förmedlar en känsla av hastigt förändrade synintryck, som om fångade i farten.
Tomelilla konsthall, Centralgatan 13, Tomelilla
0417 181 16
konsthallen@tomelilla.se | www.tomelilla.se
För öppettider besök vår hemsida
Nya perspektiv på Halmstadgruppen
I Mjellby konstmuseums öppningsutställning med Halmstadgruppen får du ta del av allt från tidiga studieverk, kubism och surrealism. Störst fokus är på gruppens surrealism då det i år, 2024, är hundra år sedan surrealismen uppstod.
Halmstadgruppen bildas i en tid av förändring, under mellankrigstiden. De sex män (Stellan Mörner, Esaias Thorén, Sven Jonson, Axel Olson, Erik Olson och Waldemar Lorentzon) som kom att bilda Halmstadgruppen 1929 fascineras över den nya moderna konsten som växer sig stark under 1920-talet. Under denna tid reser de i olika omgångar till Paris och Berlin för att studera det absolut modernaste inom konsten och utövar olika konstismer, så som kubism, purism, plangeometri och surrealism.
1924 publicerar André Breton Manifeste du surréalismevilket blir startskottet för den surrealistiska konstens framväxt inom kulturyttringar som måleri, film och litteratur. Sur-realism är franska och betyder över-verklighet. Surrealismen som konstform utmanar samhällets regler, det irrationella får styra. Det är i det surrealistiska uttrycket som Halmstadgruppen växer sig som allra starkast och slår igenom stort, både nationellt och internationellt. Motiven speglar bland annat att det kustlandskap som återfinns kring Halmstad, vi möter sådant som snäckor, jordbruksmaskiner och sandstränder.
Utställningen är framtagen tillsammans med en grupp elever från Valhallaskolans fritids. Eleverna har fått vara med genom hela processen att ta fram en utställning, det vill säga urval, gestaltning och förmedling. Vid fem olika tillfällen har museets representanter och eleverna träffats och pratat om Halmstadgruppens historia och undersökt hur en utställning blir till. Projektet är ett första steg i att arbeta tillsammans med en referensgrupp, vilket är en viktig del i museets lärande och utveckling av utställningsmediet.
Mjellby konstmuseum, Mjällby., Halmstad
035 13 70 00
mjellby.konstmuseum@halmstad.se | www.halmstad.se
tis–sön 11–16.
– tonsäker surrealism
Mjellby konstmuseums utställning lägger fokus på Thea Ekströms tidiga måleri. I utställningen presenteras en stor mängd material som aldrig förut visats offentligt för publik. Därmed breddas också bilden av ett unikt och tidigare välkänt svenskt konstnärskap, som på senare år oförtjänt fallit i glömska.
Thea Ekström (1920–1988) föddes och växte upp i Söndrum, Halmstad. Hon börjar sin konstnärliga karriär inom musiken. På 1950-talet börjar hon i stället uttrycka sig genom måleri – ett måleri som kom att bli helt unikt.
Hennes uttryck skiljer sig genom hennes liv. I början målar hon mer realistiskt, för att senare övergå till ett mer fritt måleri i sammanhållen färgskala. Trots skillnaderna i sätten att måla, återkommer särpräglade tecken och symboler som håller samman hennes bildvärld över tid.
I samband med utställningen produceras en bok om Thea Ekström, med ny forskning av konsthistoriken Linda Fagerström. Boken ber en bred bild av konstnärens liv och gärning genom årtiondena. Mjellby konstmuseum har nyligen fått en samling med cirka 300 av Thea Ekströms verk på deposition. Flera av dem visas nu för första gången för allmänheten.
Mjellby konstmuseum, Mjällby., Halmstad
035 13 70 00
mjellby.konstmuseum@halmstad.se | www.halmstad.se
tis–sön 11–16.
Rymd – Hennes bilder bär på en inre motsättning. Yrkesfotografen inom henne strävar mot ständig perfektion. Hennes andra sida söker det aviga och oskarpa. Lek, dagdrömmar och eskapism är viktiga komponenter i hennes arbete. Med grafiska element, geometriska former och mönster, som väcker betraktarens fantasi och nyfikenhet, suddar Lina Karna Kippel ut gränsen mellan fotografi och måleri.
www.sjobo.se/uppleva-och-gora/kultur-i-sjobo/konsthall.html
Sjöbo konsthall, Gamla Torg 10, Sjöbo
0416-271 66 +46721919828
konsthallen@sjobo.se | www.sjobo.se
tis–fre 12–16, lör 11–15.
Halmstad Konstnärsklubb, 60+ En sammanslutning av konstnärer, bosatta och verksamma i Halmstad. De firar 62 års verksamhet med jubileumsutställningen 60+, där de nuvarande medlemmarna presenterar sin konst. Här kommer måleri, skulptur, teckning, grafik, video och mycket mer ta plats på olika ytor runt om i museet.
Hallands konstmuseum, Tollsgatan 2, Halmstad
035 16 23 00
bokning@hallandskonstmuseum.se | www.hallandskonstmuseum.se
tis–sön 11–17, ons 11–20.
Öm våldsam äcklig kärlek – I en mängd olika material och tekniker, som oljemåleri, skulptur, marmor och mjöl undersöks hur komplexa och outgrundliga mänskliga relationer är. Utställningen berör den tunna hinnan mellan kärlek och hat, ömhet och äckel. Verken som visas är fristående men skapar gemensamt en ensemble som tar sin utgångspunkt i hemmets fysiska och psykiska rum.
Varbergs konsthall, Kulturhuset Komedianten, Engelbrektsgatan 7, Varberg
0340 886 31
konsthallen@varberg.se | www.varbergskonsthall.se
tis–tor 12–17, fre-lör 12–16.
De ville lyfta hantverkarens status och därmed värdet på hantverket. Konst och design skulle genomsyra allt: från arkitektur, möbeldesign, mode och smycken, till leksaker och bruksföremål.
Genom ett hundratal betydelsefulla konstverk illustreras historien om rörelsens början 1903 till dess slut 1932.
I Annes Hus på Nedre Terrassen presenteras firman Haus und Garten, grundad av Josef Frank.
Millesgården, Herserudsvägen 32, Lidingö
08 446 75 90
info@millesgarden.se | www.millesgarden.se
tis–sön 11–17
Det är vackrast när det skymmer Stämningsmåleri från förra sekelskiftet i museets samlingar.
Thielska Galleriet, Djurgården, Djurgården
08 662 58 84
info@thielskagalleriet.se | www.thielskagalleriet.se
tis–sön 12–17, Tor 12–20 (Maj–Sept). Buss 67, Båt 80.
Tysk expressionism – Konstnärsgruppen Brücke och modernismens början Brücke bildades 1905 i Dresden av de fyra unga arkitekturstudenterna Ernst Ludwig Kirchner, Fritz Bleyl, Erich Heckel och Karl Schmidt-Rottluff. Tillsammans utvecklade de ett färgstarkt måleri med förenklade former och stora färgfält som ger uttryck för känslor, snarare än att återge en yttre verklighet.
Moderna Museet, Excercisplan, Skeppsholmen, Stockholm
08-5202 3500
Se hemsida
– Liv som tyg
Höstens utställning presenterar ett stort urval verk av Lenke Rothman (1929–2008). Rothman var en svensk-ungersk konstnär, författare och överlevande från Förintelsen som var bosatt i Sverige större delen av sitt liv. Hon kom med Röda Korsets transporter till Malmö 1945. Rothmans omfångsrika produktion omfattar målningar, teckningar, installationer, böcker, skulpturer, objekt och textilier.
Lenke Rothman experimenterade tidigt med olika typer av material och utforskade deras inneboende narrativa potential. Genom att insistera på materialens förmåga att tala, uttrycka och minnas skapade hon polyfona, men samtidigt extremt personliga verk. Hon återanvände och sammanfogade material och arbetade med berättelsens kraft där tid, föremål, stygn och minnen utgör livets tyg.
Lenke Rothmans konst och skrivande kan ses som ett svar på frågan som upptar henne; ”hur ska livet räddas och bevaras från den ständigt pågående förgörelsen”. I en utställning med Rothmans verk framstår konsten som en form av etisk nödvändighet, inte bara som uttrycksmedel för den enskilda konstnären utan för ett samhälle att sörja, att leva vidare och sträva efter en bättre framtid.
Curatorer: Rebecka Katz Thor, Runo Lagomarsino och Mats Stjernstedt. Utställningen kommer att åtföljas av en omfattande katalog.
Malmö Konsthall, S:t Johannesgatan 7, Malmö
040 34 60 00
info.konsthall@malmo.se | malmokonsthall.se
tis–sön 11–17, ons 11–19.
Bortom ytan Det finns en kraft i det abstrakta måleriet. Det är denna kraft som för samman konstnärerna
Norrköpings Konstmuseum, Kristinaplatsen, längst upp på Drottninggatan, Norrköping
011 15 26 00
konstmuseet@norrkoping.se | www.norrkopingskonstmuseum.se
Tis–sön 11–17, Ons 11–20.
(f.1965) är en brittisk konstnär och musiker som bor och arbetar i
Hastings, England. Swaynes konstnärskap rör sig mellan måleri på metall och canvas, till rörlig bild och musik. Utifrån fotografier och bilder formas ett mystiskt,och suggestivt bildspråk där minnen och upplevelser från ett mänskligt sinne fångas i filmiska stillbilder.
Saskia Neuman Gallery, Linnégatan 19, Stockholm
070 919 53 17
info@saskianeuman.com | saskianeumangallery.com
tis efter ö k, ons–fre 11–18, lör 12–17.
Nyslaget hår - och ryor ur samlingarna. I utställningen presenteras Inez Jönssons nya verk tillsammans med textila föremål ur länsmuseets samlingar. I mötet mellan olika material och uttryck, mellan konst och bruksföremål, skapas nya betydelser.
Jönköpings läns museum, Dag Hammarskjölds plats 2, Jönköping
036 30 18 00
info@jkpglm.se | www.jonkopingslansmuseum.se
1 sep–31 maj: Tis, Tor, Fre 10–19, Ons 10–21, Lör-Sön 11–15. 1 juni–31 aug: Mån-tors 10-17, Lör-Sön 11–15.
Ständigt sökande Utställningen visar den hittills mest omfångsrika presentationen av Tyra Kleens konstnärskap. Hennes intresse för det ockulta och andliga tog sig uttryck genom symbolistiska målningar och litografier. Utställningen bygger på de senaste forskningsrönen om Tyra Kleen och innehåller flera verk som inte visats tidigare.
Uppsala konstmuseum, Uppsala slott, Ingång E, Uppsala
018-727 24 82
konstmuseum@uppsala.se | konstmuseum.uppsala.se
tis-sön 11–17, tor 11–20.
»I det konstnärliga arbetet utforskar jag den mänskliga psykologin med mig själv och mina egna erfarenheter som utgångspunkt. Bilderna jag skapar blir till ett slags målade dagboksanteckningar som i sin bearbetning mynnar ut i allmänmänskliga känslor och igenkännanden.« Helga Holmén
Galleri Hörnan, Falu stadsbibliotek, Östra hamngatan 24, Falun
023 833 36
gallerihornan@falun.se | www.falun.se
mån–tor 08–19, fre 08–18, lör 10–15.
Utsikter – måleri. Med skira, ljusa färgskiftningar skapar Johan Andersson drömlika minnesbilder. Motiven är bekanta och nästan taktila samtidigt som det tycks finnas ett filter mellan oss och dem.
Galleri Artem, Vikingagatan 24, Stockholm
galleriartem@gmail.com | www.galleriartem.com
tor 15–18, fre–sön 12–16.
– en konstnär som arbetar med klassiskt måleri, där hennes verk ofta utforskar frågor kring tid, rum och människans relation till naturen. I hennes konst finner du subtila referenser till både realistiskt 1800-talsmåleri och renässansens mästare, och hennes poetiska kompositioner fångar ljuset och färgerna med stor skicklighet.
Galleri Mats Bergman Karlstad, Herrhagsgatan 48, Karlstad
076 600 81 00
info@galleribergmankarlstad.se | gallerimatsbergman.se
tis–fre 10–17, lör 12–15.
måleri
Galleri Sander, Nygatan 42, Linköping
070 512 04 45
urban@gallerisander.se | www.gallerisander.se
ons–fre 12–18, lör 11–15, sön i samband med vernissage 12–15.
– måleri
Jakobsbergs Konsthall, Jakobsbergs Centrum, Biblioteket, Järfälla
08 580 296 74
mikael.falk@jarfalla.se | www.jarfalla.se
mån–tors 10–19, tis 12–19, fred 10–18, lör 11–16.
– Öbon Måleri från strövtågen i skogen kring konstnärens ateljé i Stockholms skärgård. Kärr, gläntor i samspråk med strukturer i mossor och grenverk ger inspiration för måleriska tolkningsmöjligheter i vad han kallar organisk abstraktion.
Nässjö konsthall, Carl Petersons plats 1, Nässjö
0380 51 82 45
utstallning@nassjo.se | nassjo.se
mån-fre 10-18 lördag 10-14
– målningar, keramik
Galleri Kyrkskolan, Klockarlötsvägen 26, Österhaninge
foreningenhaningekonstnarer@gmail.com | www.haningekonstnarer.se
lör–sön 11–16.
– måleri
Klippans konsthall, Storgatan 9, Klippan
0435 281 84
mån–tis, tor 10–19, ons, fre 10–16, lör 10–13, sön 13–16.
– målningar
Galleri Kim Anstensen, Götabergsgatan 18, Göteborg
031 18 01 11
tis–tor 12–18, fre–lör 12–16.
- måleri
Galleri Ekvall Törnblom, Hornsgatan 36, Stockholm
08 640 67 86 070 798 65 56
info@ekvalltornblom.se | www.ekvalltornblom.se
ons–tor 12–18, fre–sön 12–16.
Frihetens språk: Måleri från 1946 och framåt
Norrköpings Konstmuseum, Kristinaplatsen, längst upp på Drottninggatan, Norrköping
011 15 26 00
konstmuseet@norrkoping.se | www.norrkopingskonstmuseum.se
Tis–sön 11–17, Ons 11–20.
Efter andra världskriget växte en ny syn på konsten fram. Det abstrakta eller icke-föreställande måleriet kom att symbolisera en ny framtid inom bildkonstens område. I Frihetens språk lyfts måleri från 1946 till 2024 fram ur museets rika samling.
Norrköpings Konstmuseum, Kristinaplatsen, längst upp på Drottninggatan, Norrköping
011 15 26 00
konstmuseet@norrkoping.se | www.norrkopingskonstmuseum.se
Tis–sön 11–17, Ons 11–20.
Åmells höstutställning: klassiskt och modernistiskt måleri och skulptur av Nordens främsta konstnärer.
Årets Höstutställning på Åmells bjuder på en noga utvald mix av högkvalitativt nordiskt måleri och skulptur från de senaste 150 åren. I den klassiska avdelningen visas bland annat en stor marmorskulptur av Per Hasselberg och tidstypiskt måleri av Carl Wilhelmson, Bruno Liljefors och Akseli Gallen-Kallela. Här presenteras också två verk som sticker ut litet extra: Carl Larssons Martina med matkorgen, som är ett förarbete i olja till den kända monumentalmålningen Frukost i det gröna, och Helene Schjerfbecks finstämda Fransk bondflicka från 1884.
Bland Höstutställningens modernistiska verk är Carl Milles ovanliga skulpturgrupp Lek med fiskar värd att uppmärksammas. Ett annat, desto mer känt och omskrivet verk är Gösta Adrian-Nilssons mästerliga Vagnväxling II. Målningen är inte bara representativ för GAN:s måleri på det sena 1910-talet, den är dessutom ett klockrent exempel på hans banbrytande insats som kubistisk-expressionistisk pionjär i Sverige.
Åmells konsthandel, Birger Jarlsgatan 14, Stockholm
08 611 41 93
info@amells.com | www.amells.com
mån–fre 10–18, Under utställningar även lör 12–16.
– Nya målningar
NP33 – Galleri Sander, Norrapromenaden 33, Norrköping
011 23 79 56 0704 38 01 57
info@gallerisander.se | gallerisander.se
ons– tor 11.30–17 fre–lör 11.30–15.
– Aurora Måleri, collage och objekt
NP33 – Galleri Sander, Norrapromenaden 33, Norrköping
011 23 79 56 0704 38 01 57
info@gallerisander.se | gallerisander.se
ons– tor 11.30–17 fre–lör 11.30–15.
Silence Answers All återknyter Runo Lagomarsino till Guernica – den betydelse den haft och fortfarande har – och låter målningen vara utgångspunkt för utställningen som helhet, med ett flertal verk som närmar sig målningen från olika perspektiv.
Marabouparken konsthall, Löfströmsvägen 8, Sundbyberg
08 29 45 90
info@marabouparken.se | www.marabouparken.se
ons–sön 12–16.
- Måleri, grafik, teckning, installation
Galleri Majnabbe, Kustens hus, Taubegatan 9, Göteborg
073 914 00 77
info@gallerimajnabbe.se | www.gallerimajnabbe.se
ons–tor 12–18, lör–sön 12–16.
– måleri
Galleri Majnabbe, Kustens hus, Taubegatan 9, Göteborg
073 914 00 77
info@gallerimajnabbe.se | www.gallerimajnabbe.se
ons–tor 12–18, lör–sön 12–16.
– målningar
Stenhuset i Surahammar, Ekängsvägen 5, Surahammar
070 532 35 15
stenhusetgille@gmail.com | www.stenhusetgille.se
lör-sön och helgdagar 13-17
– måleri
Galleri cu@uddenberg, Kastellgatan 7, Göteborg
031 15 56 70
cu@uddenberg.org | uddenberg.org
ons, tor 13–17, fre, lör 12-16, sön: 12-15.
Oljemålningar
Galleri Cupido, Svartmangatan 27, Stockholm
073 539 79 91
Tiden L&B möts i ett gemensamt intresse för saker från förr, gamla bilder och målningar. De plockar ut en detalj från en annan tid, gör om den och placerar den i ett nytt sammanhang för att se den i ett annat ljus.
Då kan det förgångna träda fram med en ny intensitet och det kan uppstå nya sätt att se på dessa ting. L&B vill göra nytt liv av de små och bortglömda detaljerna från förr.
Öppettider: onsdag–söndag kl 13-17
Benhuset, Katarina kyrkogårds södra sida, Stockholm
måleri
Galleri Sander, Nygatan 42, Linköping
070 512 04 45
urban@gallerisander.se | www.gallerisander.se
ons–fre 12–18, lör 11–15, sön i samband med vernissage 12–15.
– In Between Earth and Skies. Två konstnärskap i tiden visar målningar, grafik och teckning
NP33 – Galleri Sander, Norrapromenaden 33, Norrköping
011 23 79 56 0704 38 01 57
info@gallerisander.se | gallerisander.se
ons– tor 11.30–17 fre–lör 11.30–15.
– måleri
Galleri Sjöhästen, Stora Torget 1, Nyköping
0155 28 78 11
galleri.sjohasten@telia.com | www.gallerisjohasten.net
ons–fre 15–18, lör 11–15.
– måleri
Överby Gård, Stäketvägen, Överby, Sollentuna
08 754 7796
info@overbygard.se | overbygard.se
lör–sön 12–16.
– målningar
Galleri Kim Anstensen, Götabergsgatan 18, Göteborg
031 18 01 11
tis–tor 12–18, fre–lör 12–16.
– måleri
Galleri Ekvall Törnblom, Hornsgatan 36, Stockholm
08 640 67 86 070 798 65 56
info@ekvalltornblom.se | www.ekvalltornblom.se
ons–tor 12–18, fre–sön 12–16.
(f.1984) är konstnär och dramatiker. Konstnärskapet rör sig i flera praktiker och medium – från dramatik och performance till bildberättande och måleri. Detta är Dimens första soloutställning inom bildkonsten. Utställningen presenterar en svit av verk i måleri och teckning på papper.
Saskia Neuman Gallery, Linnégatan 19, Stockholm
070 919 53 17
info@saskianeuman.com | saskianeumangallery.com
tis efter ö k, ons–fre 11–18, lör 12–17.
Måleri
Partille konstförening, Partille herrgård »Slottet«, Carl Wilhelm Carlbergs Allé, Partille
info@partillekonst.se | partillekonst.se
Under utställningsperioder: lör–sön 12–16, tis 12–15.
– Charleville hoodoo Målningar
SKF/Konstnärshuset, Smålandsgatan 7, Stockholm
08 611 10 09
info@konstnarshuset.org | www.konstnarshuset.org
tor–fre 12–17, lör 12–16.
Litografier och målningar ur Cupidos samlingar
lörd. och sönd. 12-16
Galleri Cupido, Svartmangatan 27, Stockholm
073 539 79 91
Torbjörn Länk Måleri
www.vasbykonsthall.se
Väsby Konsthall, Hammarbyvägen 16, Upplands Väsby
08 590 948 50
info@vasbykonsthall.com | www.vasbykonsthall.se
ons–tor 12–17, fre-sön 12–16, tisdagar öppet för bokade grupper.
- Måleri & blandteknik
Galleri Majnabbe, Kustens hus, Taubegatan 9, Göteborg
073 914 00 77
info@gallerimajnabbe.se | www.gallerimajnabbe.se
ons–tor 12–18, lör–sön 12–16.
Målningar och skulptur
Galleri Cupido, Svartmangatan 27, Stockholm
073 539 79 91
måleri
Galleri Sander, Nygatan 42, Linköping
070 512 04 45
urban@gallerisander.se | www.gallerisander.se
ons–fre 12–18, lör 11–15, sön i samband med vernissage 12–15.
Intryck (måleri/objekt/video)
Galleri Konstnärscentrum Väst, Erik Dahlbergsgatan 6, Göteborg
031 711 54 47
vast@konstnarscentrum.org | konstnarscentrum.org
tis–sön 12–16.
– måleri
Jakobsbergs Konsthall, Jakobsbergs Centrum, Biblioteket, Järfälla
08 580 296 74
mikael.falk@jarfalla.se | www.jarfalla.se
mån–tors 10–19, tis 12–19, fred 10–18, lör 11–16.
Intryck
Akrylmåleri
Galleri Kronan, Trädgårdsgatan 13, Norrköping
011 13 34 83
gallerikronan@gmail.com | www.gallerikronan.se
ons–sön 12–16.
Julsalong Tyresöbor visar sina verk; måleri, foto, textil, hantverk m m
www.tyreso.se/konsthall
Tyresö konsthall, Tyresö centrum, Tyresö
08 578 294 16
kulturen@tyreso.se | www.tyreso.se
mån–tor 9–19, fre 9–18, lör–sön 11–15.
Samlingsutställning – Måleri, skulptur och grafik
NP33 – Galleri Sander, Norrapromenaden 33, Norrköping
011 23 79 56 0704 38 01 57
info@gallerisander.se | gallerisander.se
ons– tor 11.30–17 fre–lör 11.30–15.
Homografiska museet I Fengersfors står Homografiska museet. Det är ett litet museum till ytan, men dess samling visar en omfattande världsbild av queer representation, mångfald och variation. I samlingen finns det såväl konstverk som dokumentation och föremål.
Homografiska museet är en reaktion på vårt samhälle där makt, norm och inflytande är det som påverkar vad som sparas i våra arkiv och formar vår historia, och framtid. Då historien alltid är subjektiv.
Homografiska museet drivs av Funny Livdotter, som också är grundaren.
Vänersborgs konsthall, Kungsgatan 15, Vänersborg
0521 72 17 40
konsthallen@vanersborg.se | www.vanersborg.se
tis–tor 12–18, lör 11–15. Fredagar öppet vid arrangemang.
– måleri
Klippans konsthall, Storgatan 9, Klippan
0435 281 84
mån–tis, tor 10–19, ons, fre 10–16, lör 10–13, sön 13–16.
– Uplands konstförening har utsett Christopher Long till Årets konstnärsprofil 2024. I utställningen får du ta del av hans konstnärskap och sinnliga måleri.
Uppsala konstmuseum, Uppsala slott, Ingång E, Uppsala
018-727 24 82
konstmuseum@uppsala.se | konstmuseum.uppsala.se
tis-sön 11–17, tor 11–20.
måleri
Galleri Hantverket, Götgatan 63, Stockholm
08 641 66 08
info@gallerihantverket.se | www.gallerihantverket.se
må–fre 11–18, lör 11–16, sön 12–16.
Måleri
Galleri Hantverket, Götgatan 63, Stockholm
08 641 66 08
info@gallerihantverket.se | www.gallerihantverket.se
må–fre 11–18, lör 11–16, sön 12–16.
måleri och glas
Galleri Hantverket, Götgatan 63, Stockholm
08 641 66 08
info@gallerihantverket.se | www.gallerihantverket.se
må–fre 11–18, lör 11–16, sön 12–16.
C/O K22, KRUKMAKARGATAN 22, 11851 STOCKHOLM
www.konstkalendern.se utges av/published by:
Blume Production AB
Ansvarig utgivare/publisher: Anders Blume
070 734 59 09
Om du vill prenumerera på den tryckta Konstkalendern, glöm inte att ange din fullständiga postadress!
Var | 1 år | 2 år |
---|---|---|
Sverige | 75 | 140 |
Norden | 90 | 170 |
Världen | 90 | 170 |
Bara Sverige | 1 ex | 4 ex | 8 ex |
---|---|---|---|
35 | 60 | 90 |